Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι «ανάλογα με το ρυθμό παραδόσεων εμβολίων στην χώρα μας, τις πρώτες ήμερες του Μαΐου, θα μπορέσουμε να δούμε ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 η οποία όμως θα μπορεί από αύριο Πέμπτη να κλείσει ραντεβού μόνο με AstraZeneca».

Eρωτηθείς στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 για το ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-30, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερε ότι υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου θα έχουν ανοίξει για όλες οι ηλικιακές ομάδες.

«Οι 45-49 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο. Η 40-44 είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Μαΐου, πότε θα είναι το άνοιγμα. Εξαρτάται και από τις προηγούμες συμμετοχές αλλά και τις παραδόσεις των εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς.

Όπως τόνισε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει. Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.