Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για την covid -19 σε ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3-6 μήνες μετά την 3η.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Μ. Θεμιστοκλέους

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι οι αποφάσεις για την τέταρτη δόση αναμένεται να ληφθούν άμεσα. Παράλληλα, τόνισε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αφορά συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για πολίτες που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν με την μετάλλαξη Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».