Δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τρία πλημμελήματα, αυτά της οργάνωσης για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργείας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών, ασκήθηκε σήμερα σε βάρος των 11 συλληφθέντων που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου. Σε βάρος τους.
Επιπλέον σε δύο από αυτός ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, σε μία γυναίκα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και σε έναν άνδρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνειο Πιερίας είναι μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα και ένας άνεργος από το Ίλιον.
Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.
Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.
«Οι θεματοφύλακες δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή» λένε οι υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης.
Κατά τη μεταγωγή τους ένας εκ των συλληφθέντων έκανε λόγο για «ψεύτικες κατηγορίες» και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει για την «παράνομη κράτησή» τους.