Αδιανόητο περιστατικό διαδραματίστηκε σε Γυμνάσιο της Πιερίας με πρωταγωνιστές τους αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκε ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» σήμερα το πρωί, πήγε στο σχολείο, «άρπαξε» τον διευθυντή, του έβαλε χειροπέδες και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνέλαβαν τον γυμνασιάρχη και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, μπήκε στο τμήμα και εξήγησε στους αστυνομικούς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Μάλιστα οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» περίμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα με τους άνδρες της Ασφάλειας να τους περνούν τελικά χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των ατόμων αντιδρά στα μέτρα στα σχολεία και στη χρήση μάσκας.

Ο διευθυντής του σχολείου με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και είναι καλά στην υγεία του.

263953697_340237834104549_2292002888129501689_n

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «status» ο δήμαρχος.

«Το περιστατικό έγινε μέσα στο Γυμνάσιο. Πήγαν και τον συνέλαβαν τον άνθρωπο και τον οδήγησαν στο τμήμα. Σαν απαγωγή. Είναι ο τέλειος παραλογισμός. Με ενημέρωσαν από το σχολείο και πήγα επί τόπου. Ο Γυμνασιάρχης είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν με αυτοκίνητο. Οι θεματοφύλακες φορούσαν κανονικά ρούχα χωρίς διακριτικά», συνέχισε.

Πληροφορίες για το περιστατικό δίνει και το τοπικό Μέσο olympusmera. Όπως αναφέρει επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων έστησε καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου Δ.Χ, στις 7:30 το πρωί, τον κυνήγησε, τον «συνέλαβε» και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» του διευθυντή του φώναζαν ότι «βασανίζει» τα παιδιά. Εκείνη την ώρα κατέφθαναν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

 

Έντεκα συλλήψεις

Ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών οδηγήθηκαν 11 άτομα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την κακουργηματική πράξη της «αρπαγής», και για τα πλημμελήματα της «σωματικής βίας σε υπάλληλο» και της «διατάραξη λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος».

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου