Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του στην ιστοσελίδα protothema.gr, θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικέςΤην ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα» και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι για «διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές. Αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του. Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο».

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα, όταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή του, ζήτησε να εκκινήσουν οι διαδικασίες εντός του κόμματος για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση μέχρι το τέλος του έτους. Λίγο αργότερα, ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για «καλοδεχούμενη πρωτοβουλία».

Διαβάστε ακόμη