Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας! Εκεί που το παλεύει σκληρά να περιορίσει τις πολιτικές επιπτώσεις από τις κορυφαίες παπάντζες του και την ψυχοπαθολογία της στάσης του στο εργασιακό νομοσχέδιο που  επέτρεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να του κάνει πλάκα με τις πρωτοβουλίες του, τσουπ! πετάγεται μπροστά του ο Χρήστος Καλογρίτσας και συνεχίζει με sms και τιμολόγια να τηγανίζει σε σιγανή φωτιά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιβόητη υπόθεση του Pappas Gate – SYRIZA Channel.

Μη γελιόμαστε, τον «σύντροφο πρόεδρο» τηγανίζει ο «κόκκινος εργολάβος» με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις του, ο κ. Νίκος Παππάς είναι ήδη καμένο χαρτί στην υπόθεση, η εμπλοκή του είναι πλήρως αποδεδειγμένη, τίποτε, κανένας και καμία ντρίμπλα δεν μπορούν να τον διασώσουν.

Ο «σύντροφος Καλογρίτσας» αρνείται, πλέον, να σημαδέψει τον Νίκο Παππά, δεν του επιτρέπουν οι αριστερές ευαισθησίες του να συνεχίζει να χτυπάει ένα σεσηπός και τυμπανιαίο πολιτικό πτώμα, τον ίδιο τον Τσίπρα έχει βάλει στο στόχαστρο, σε αυτόν στοχεύει με τα νέα στοιχεία που προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή.

Μπορεί ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας να το αρνείται επισήμως και να επιμένει να διατηρεί φραστικά εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά η στάση του, οι επιλογές του, τα αποδεικτικά στοιχεία μιας καθοδηγούμενης και ελεγχόμενης απολύτως από τον κ. Παππά σχέσης, οι αποκαλύψεις για μια κυβερνητική παράγκα με επιχειρηματίες και παράνομες χρηματοδοτήσεις στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν.

Ο κ. Νίκος Παππάς είναι πολιτικά νεκρός, οι ευθύνες του (πολιτικές και ποινικές) στην τεράστια κομπίνα που πήγε να στηθεί από τα υπόγεια του Μαξίμου είναι προφανείς και αποδεδειγμένες, κανένας και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν χαλαλίζει ούτε ένα ευρώ «στη διάσωση του στρατιώτη Νίκου», οι περισσότεροι πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου ζουν και αναπνέουν για την μέρα που θα ανακοινωθεί η παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζει απτόητος και με στοιχεία να πυροβολεί «το σύστημα Τσίπρα» όχι μόνο για να δικαιωθεί ο ίδιος και η οικογένεια του (αυτό θεωρείται δεδομένο με βάση την προδικασία της προανακριτικής επιτροπής και τις καταθέσεις), αλλά για να αποκόψει τον ΣΥΡΙΖΑ και δη την αριστερή του πτέρυγα από τον έλεγχο του Τσίπρα και να παραδώσει στην «ζώσα αριστερά» ένα κόμμα αποκαθαρμένο από τον Αλέξη και τις «παραφυάδες του».

Δεν είναι δα μυστικό ότι στο κόμμα είναι πολλοί εκείνοι που προσβλέπουν στην εξαιρετικά πιθανή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνδράμει τον σύντροφο και φίλο του τώρα που τον κατατρέχουν οι αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα και να επιχειρήσει να τον στηρίξει πλήρως στην κοινοβουλευτική διαδικασία της ψηφοφορίας για την πιθανή παραπομπή του ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Καθεστωτικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των ΜΜΕ

Ο κ. Καλογρίτσας παίζει, με τη στάση του και τα στοιχεία που συνεχίζει να καταθέτει, άριστα το ρόλο του ενισχυτή μιας πιθανής ανάλογης απόφασης, όσο ο ίδιος δυσκολεύει καθημερινά την κατάσταση του κ. Παππά και ενισχύει τις σε βάρος του κατηγορίες τόσο οδηγεί σε αδιέξοδο τον Τσίπρα, οι επιλογές του οποίου απέναντι στον Νίκο Παππά καθημερινά μειώνονται έως εξαφανίσεως.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και οι ομοτράπεζοι του Προέδρου τρέμουν πλέον τη διαδικασία στη Βουλή, τη συζήτηση που θα διεξαχθεί και τις αποφάσεις που θα ληφθούν! Δεν τους ενδιαφέρει καν η τύχη του κ. Παππά, τον έχουν ξεγραμμένο, δεν ασχολούνται μαζί του.

Τρέμουν τις περαιτέρω αποκαλύψεις και την τελική στάση του κ. Τσίπρα απέναντι σε μια σοβαρότατη κατηγορία, όπως αυτή που είναι βέβαιο πως θα αποδοθεί στον πάλαι ποτέ στενότερο συνεργάτη του.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως από τη στάση του κ. Τσίπρα θα ενισχυθούν ή θα αποδυναμωθούν οι διεργασίες που εξελίσσονται εντός του κόμματος από όσους προσβλέπουν στην αλλαγή της ηγετικής ομάδας και στη διαμόρφωση ενός «αριστερού ΣΥΡΙΖΑ», οι «53+» και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς «γέροντες του κόμματος» είναι οι πρώτοι ύποπτοι.

Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να ενισχύει τα διλήμματα του κ. Τσίπρα σχετικά με το αν και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφύγει από την ιστορική παγίδα που του ετοιμάζει η κυβέρνηση στηριγμένη στις αριστερές παλαβομάρες του κ. Παππά, που πίστεψε ο ταλαίπωρος πως θα μπορούσε να γίνει ένας νέος Σουσλόφ σε ένα σύγχρονο ΚΚΣΕ ελληνικής έμπνευσης και εκδοχής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση «SYRIZA Channel και Χρήστος Καλογρίτσας» τίποτε δεν θα είναι ίδιο με την προηγούμενη μέρα.

Η τελική στάση του κ. Τσίπρα θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές σε αυτό το αριστερο –λαϊκίστικο μόρφωμα, θα δημιουργήσει νέες συσπειρώσεις, θα ενισχύσει τάσεις απέναντι σε άλλες και θα αναδιατάξει το εσωκομματικό τοπίο σε σημαντικό βαθμό.

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να υποστηρίξει κανείς πως από τη στάση που θα επιλέξει ο κ. Τσίπρας απέναντι στις κατηγορίες που θα βαρύνουν τον κ. Παππά θα εξαρτηθεί ο χρόνος που ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στη θέση του, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάζει γύρω του κάθε φορά που εγκαταλείπει την ασφάλεια του γραφείου του!

Όσοι την πριονίζουν ήδη περιμένουν πως και πώς να τον ακούσουν τον Αλέξη να παίρνει τα κομμάτια του φίλου του…