Ο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής νέα στοιχεία με SMS μεταξύ του Νίκου Παππά και του ιδίου.

Ο κ. Καλογρίτσας επανήλθε πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και κατέθεσε μεταξύ άλλων και σειρά τιμολογίων αναφορικά με τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του Νίκου Παππά προς τον εργολάβο στο οποίο αναφέρει: «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα», «αύριο πρωί». Από την ανωτέρω επικοινωνία προκύπτει σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc.

Σε άλλο SMS, ο πρώην υπουργός καλεί τον επιχειρηματία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά. « Περιμένω τηλ», αναφέρει το πρώτο μήνυμα και συνεχίσει: ««Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό,τι του πούμε (Φουρλεμάδης)». Η αλληλουχία αυτή των μηνυμάτων αποδεικνύει σύμφωνα με τις πηγές της επιτροπής πως ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά και κανόνισε συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του Alphaμε τον κόκκινο εργολάβο, αποδεικνύοντας ότι ο τελευταίος λειτουργεί με εντολές του πρώην υπουργού.

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», σχολιάζουν δεικτικά πηγές της πλειοψηφίας της επιτροπής.

Αδίστακτος ο Παππάς

Οι αναφορές Καλογρίτσα στις καταθέσεις του «άνοιξαν έναν ευρύ κύκλο ερωτημάτων για την αδίστακτη και μυστική δράση του Νίκου Παππά και της “ομάδας” του με σκοπό τη δημιουργία ομίλου μέσων ενημέρωσης για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» σημείωσαν οι πηγές της ΚΟ της ΝΔ, οι οποίες μετέφεραν τους εξής διαλόγους:

Β. Κεγκέρογλου (βουλευτής Κινήματος Αλλαγής): Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος (βουλευτής ΝΔ): Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου- Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Β. Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ.

Όπως πρόσθεσαν οι πηγές που πρόσκεινται στην ΚΟ της ΝΔ, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι κ. Παππάς γνώριζε το ποσό που θα διέθετε ο Τζίγγερ» (Γιάννης Βαρδινογιάννης) καθώς και λεπτομέρειες για τις κινήσεις των επιχειρηματιών που επρόκειτο να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Β. Κεγκέρογλου: Δηλαδή μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος. Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό. Εκεί με ρίξανε.

Δ. Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και μετά κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα. Εγώ ασχολούμουν με τα πολιτικά. Μέχρι που έχασαν τον διαγωνισμό με θεωρούσαν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή μια σελίδα με γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Παππά, στα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «είναι έκδηλη η αγωνία τού τότε ισχυρού υπουργού να παραμείνει στο “οπλοστάσιό του” η εφημερίδα Documento και να μην κλείσει», ενώ «η απειλή μέσα από το περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι ευθεία και σαφής προς τον αποδέκτη Χρήστο Καλογρίτσα».

Η διαρροή των sms στην προανακριτική

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ο διάλογος των sms που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας είναι ο εξής:

– Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

-Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»;

-Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

-Χρ. Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

-Νίκος Παππάς: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε

Τι αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόλυτη επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας που έστησε η Ν.Δ. με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά ήρθε από τους ίδιους τους βουλευτές της» σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κατάθεση του κ. Καλογρίτσα. «Χάνοντας την ψυχραιμία τους, ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα, Χρήστου Καλογρίτσα. Η χαρακτηριστική τους φράση: “πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα, δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο” αποτυπώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της Ν.Δ.» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Εκτιμούν μάλιστα ότι «η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ομολόγησε το λάθος του στην προανακριτική να παραχωρήσει το 2015 τη δημοσκοπική εταιρεία GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου».

Οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουν τον εξής διάλογο:

Π. Πολάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εσύ που είσαι αριστερός, που λες ότι τα έκανες όλα από ιδεολογία, γιατί έδωσες την GPO στον Μητσοτάκη;

Χρ. Καλογρίτσας: Τι να σου πω; Έχεις δίκιο.

Κατά τις ίδιες πηγές «το γεγονός ότι το σύστημα Μητσοτάκη ήθελε από τότε να φιμώσει τον Τύπο, αποτυπώνεται άλλωστε και από τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν επίσης ότι κατά την εξέταση του κ. Καλογρίτσα «λύθηκε το μυστήριο για τα περιβόητα White House και White Porscha», δίνοντας τον εξής διάλογο:

Π. Πολάκης: Η συμφωνία του 2018, που κάνατε με τους Χούρι έγινε στο σπίτι του. Τι χρώμα έχει αυτό το σπίτι; Πήγατε μέρα ή βράδυ;.

Χρ. Καλογρίτσας: Βράδυ.

Π. Πολάκης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;.

Χρ. Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Π. Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος προανακριτικής): Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Π. Πολάκης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Στ. Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Π. Πολάκης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;.

Χρ. Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω.

«Με γεια το κάδρο (στο οποίο μπήκατε), κ. Μητσοτάκη!» καταλήγουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρια της φακής, ελάτε έξω να λογαριαστούμε