Το Θέατρο Τέχνης, έχοντας τη διάθεση να στηρίξει την ψυχική μας δύναμη, τη διάθεσή μας για επικοινωνία, γνώση, ψυχαγωγία και δημιουργία με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, ανακοινώνει μια σειρά από νέες ψηφιακές δράσεις σε μορφή podcast καθώς και μικρής διάρκειας ψηφιακά εργαστήρια με τίτλο «Μένουμε σπίτι – μένουμε δημιουργικοί», που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την περίοδο 20 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2020.

Την ίδια περίοδο αναμένονται και οι προγραμματισμένες διαδικτυακές πρεμιέρες του ψηφιακού ρεπερτορίου.
Στις 30 Νοεμβρίου «ανεβαίνει» σε podcast το audio έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Αυτοί που κοιτούν» σε ραδιοσκηνοθεσία Πάρη Μαντόπουλου, ενώ 20 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα «Το Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι» η πρώτη web παράσταση. Πρόκειται για το έργο «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία-κινηματογράφηση Διαμαντή Καραναστάση.
ΤΑ PODCASTS

Από 20 Νοεμβρίου, στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης www.theatrotechnis.gr ξεκινούν τα podcasts.

«Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού» (5 επεισόδια)

Με αφορμή τον προσωρινό μας εγκλεισμό λόγω πανδημίας, πέντε καλλιτέχνες-συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης εμπνέονται από πέντε έργα της φωτογραφικής συλλογής της Χριστίνας Κάλμπαρη “Μικρές ιστορίες εγκλεισμού” κι αφηγούνται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, «άλλες» ιστορίες εγκλεισμού όπως αυτόν στον οποίο μπορεί να μας καταδικάσει η κοινωνία, οι άλλοι, ο ίδιος μας ο εαυτός. Ιστορίες εγκλεισμού κυριολεκτικού και μεταφορικού, που μπορεί να γεννήσει ο φόβος, οι προκαταλήψεις, τα πάθη, τα ήθη και η αδυναμία μας να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Μια συζήτηση για τον «Ποπολάρο» του Ξενόπουλου

Η θεατρολόγος-δραματολόγος Έλσα Ανδριανού και ο σκηνοθέτης-μουσικός Θοδωρής Αμπαζής κουβεντιάζουν με αφοπλιστική αμεσότητα για τον «Ποπολάρο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου που θα ανεβάσουν στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης- Φρυνίχου, το 2021. Τους ακούμε να μιλούν για το έργο, τον συγγραφέα, την εποχή. Οι ήρωες του έργου, τα κίνητρά τους, η πορεία τους, καθώς και μια σειρά από δραματουργικά, κοινωνικό-πολιτικά αλλά και ιστορικά στοιχεία μας βάζουν στο κλίμα της παράστασης που πρόκειται να γεννηθεί από το κείμενο που δραματοποίησε η Έλσα Ανδριανού και θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Αμπαζής μέσα στους επόμενους μήνες.

Πρώτο επεισόδιο: διαθέσιμο από Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν podcasts πάνω σε διάφορες θεματικές όπως την ιστορία του Θεάτρου Τέχνης και του ιδρυτή του Καρόλου Κουν, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ζητήματα που θίγουν τα έργα του ρεπερτορίου 2021 αλλά και συναρπαστικές συζητήσεις περί θεάτρου και άλλων τεχνών, δραματοποιημένες αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων, audio έργα για ενήλικες, εφήβους, παιδιά.

Το Θέατρο Τέχνης παραμένει ζωντανό και μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τη νέα, ψηφιακή του δραστηριότητα. Μένουμε σπίτι – μένουμε δημιουργικοί ενώ προετοιμαζόμαστε για τη μέρα που καλλιτέχνες και κοινό θα συναντηθούμε και πάλι δια ζώσης στις σκηνές του Υπογείου και της Φρυνίχου!
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ «και στο σπίτι» με δύο νέα, πρωτότυπα εργαστήρια.

Καθώς τα εργαστήρια του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: «Φυτώριο» (για παιδιά κι εφήβους), «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες» (για ενήλικες) καθώς και τα δύο «Εργαστήρια για επιχειρήσεις» σχεδιάστηκαν με βάση τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών, δε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν παρά μόνο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα μέτρα κατά της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει και για το σταθερό κύκλο στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, ενώ αντίθετα συνεχίζεται το εργαστήριο «Γράφοντας για τη σκηνή, το θέατρο, το ραδιόφωνο», που σχεδιάστηκε εξαρχής για να πραγματοποιείται και ψηφιακά.

Το Θέατρο Τέχνης όμως, σχεδίασε ειδικά για το διαδίκτυο, δύο νέα, μικρής διάρκειας εργαστήρια για όλους.

 

Ψηφιακό εργαστήριο-δράση για μεγάλα παιδιά/εφήβους 11-16 ετών:

Τίτλος: «Φέτος τα Χριστούγεννα»

Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε τη δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα από έξι διαδικτυακές συναντήσεις. Μία «αλλιώτικη» θεατρική εμπειρία μπορούμε να ζήσουμε αυτά τα ιδιαίτερα για όλους μας Χριστούγεννα αλλά και οι μικροί φίλοι του Θεάτρου Τέχνης, καθώς μέσα από την χαρά του παιχνιδιού και της επικοινωνίας, θα γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί και θα αφηγηθούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους ιστορία  που θα ανέβει σε ειδικό χριστουγεννιάτικο podcast από το Θεάτρο Τέχνης.  Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το θέατρο αλλά και να εκτονωθούν δημιουργικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, μέσα από πρακτικές που τους βοηθούν να καλλιεργήσουν την εκφραστικότητα και την αυτοπεποίθηση τους.

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 δίωρες συναντήσεις (Σάββατο και Κυριακή από 28 Νοεμβρίου-13 Δεκεμβρίου)

Διδάσκων: Δημήτρης Δεγαΐτης

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με την ψηφιακή εκπαίδευση του Θεάτρου Τέχνης.

Όποιος επθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να στείλει μήνυμα στο draseis@theatrotechnis.gr με την ένδειξη «Φέτος τα Χριστούγεννα» -εργαστήριο.

Ψηφιακό εργαστήριο-δράση για ενήλικες

Τίτλος: «Όσα αισθάνετο η καρδιά: Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020»

Ένα ψηφιακό εργαστήριο με ιστορίες που ο καθένας θέλει να φωνάξει εν μέσω εγκλεισμού. Ιστορίες που ο καθένας θα επινοήσει ή θα αφηγηθεί και θα κουβεντιάσει παρέα με τους ανθρώπους του Θεάτρου Τέχνης. Στο τέλος του εργαστηρίου θα ζωντανέψουν οι ιστορίες, ηχογραφώντας τες κι ανεβάζοντας αποσπάσματά τους με τον τίτλο «Όσα αισθάνετο η καρδιά: Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2020», σε ειδικό χριστουγεννιάτικο podcast που θα ανέβει από το Θέατρο Τέχνης.

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 δίωρες συναντήσεις

(Παρασκευή και Κυριακή από 27 Νοεμβρίου-13 Δεκεμβρίου)

Διδάσκουσα: Μαριάννα Κάλμπαρη.

Οργάνωση εργαστηρίου: Μαριλένα Μόσχου

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με την ψηφιακή εκπαίδευση του Θεάτρου Τέχνης.

Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος στείλτε έγκαιρα μήνυμα και (προαιρετικά) βιογραφικό στο draseis@theatrotechnis.gr με την ένδειξη «Όσα αισθάνετο η καρδιά»-εργαστήριο. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη καλλιτεχνική εμπειρία.