Σε ταράτσες, ανοιχτούς χώρους, με αποστάσεις, μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέτρα, ανοίγουν την παρασκευή τα θέατρα.

Οι κάτω απ’ τα αστέρια -Θέατρο στην ταράτσα του Λαμπέτη

Μετά τη διεθνή τους περιοδεία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στην Αθήνα και την Περιφέρεια, τις διθυραμβικές κριτικές και την μεγάλη αγάπη του κοινού, έρχονται από τις 29 Μαΐου και μόνο για επτά παραστάσεις στην Ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη.

ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠ' Τ' ΑΣΤΕΡΙΑ | Θερινό Θέατρο Λαμπέτη | Online Εισιτήρια | Θέατρο | Viva.gr

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Θέατρο Λαμπέτη / Ταράτσα / Λεωφόρος Κηφισιάς 106 | Αμπελόκηποι | τηλ. 2106435706 / Πρεμιέρα 29 Μαΐου. Μόνο για 7 παραστάσεις: 29, 30, 31 Μαΐου & 1, 7, 8 , 14 Ιουνίου

Ώρα έναρξης 21.30 | Γενική Είσοδος 15 ευρώ / Προπώληση Viva.gr | Διάρκεια 70 λεπτά

Μία «θηλιά» στο καλοκαιρινό θέατρο Αθηνά

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη.

Μια "Θηλιά" θα στηθεί το καλοκαίρι στο Θέατρο Αθηνά... - MusicCorner.gr

Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Μέχρι τότε, όμως, προσκαλούν τη μητέρα του και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο. Οι δυο φίλοι πιστεύουν πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα: «χωρίς πάθος, χωρίς κίνητρο, χωρίς λάθη και χωρίς ίχνη – διέπραξαν φόνο αναίμακτο κι αθόρυβο». Κατά τη διάρκεια του δείπνου η προκλητική συμπεριφορά του ενός εκ των δυο και το άγριο μεθύσι του άλλου κινούν τις υποψίες ενός εκ των καλεσμένων.
Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, η Ελένη Κρίτα και ο Παντελής Καναράκης

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά / παραστάσεις: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30
τιμές εισιτηρίων: € 15 (γενική είσοδος, € 12 (φοιτητικό & ανέργων)

Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 & Πατησίων – Πεδίον Άρεως, τηλ. 2108237330

 

«Ιστορία χωρίς όνομα» στο Βεάκειο από 28 έως 31 Μαΐου

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή στις 28 Μαΐου για 8 παραστάσεις. 28, 29, 30, 31 Μαΐου στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, 11 και 12 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, 18 και 19 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων στο Δήμο Βύρωνα.

Στο Βεάκειο για επτά βράδια η έξοχη "Ιστορία χωρίς όνομα" με Νούσια, Λιβανού, Παπαφωτίου, Ορφανό

Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδ. Ψυχογιός), εξελίχθηκε σε μία παράσταση φαινόμενο μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε ως «Η παράσταση της χρονιάς» από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων.

Ο Τάσος Νούσιας, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ενσαρκώνει τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη. Η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα ενώ ο Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει τον ρόλο του Στέφανου Δέλτα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 21:15 – Βεάκειο
Σάββατο 29 Μαΐου, στις 21:15 – Βεάκειο
Κυριακή 30 Μαΐου, στις 21:15 – Βεάκειο
Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 21:15 – Βεάκειο
Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 21:15 – Θέατρο Πέτρας
Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 21:15 – Θέατρο Πέτρας
Παρασκευή 18 Ιουνίου, στις 21:15 – Θέατρο Βράχων
Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:15 – Θέατρο Βράχων

1821-Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ στο Βεάκειο θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία, στο Βεάκειο Θέατρο, από τη Παρασκευή 4 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου.

1821 - η επιθεώρηση» του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Καραντζά - Θέατρο - Χορός - σύγχρονο έργο - elculture.gr

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα, την επανάσταση , τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση , τα καλώς και κακώς κείμενα και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν
Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή 4 Ιουνίου, ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΩΡΑ
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 21:00

Πρεμιέρα με θέατρο για το Φεστιβάλ Αθηνών

Οσον αφορά στο Φεστιβάλ Αθηνών η πρεμιέρα του για το φετινό καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1 Ιουνίου στην Πειραιώς με τον Πρόδρομο Τσινικόρη να παρουσιάζει το «(Somewhere) beyond the cherry trees» μια post-documentary παράσταση, βασισμένη στον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκινά από 1 έως 6 Ιουνίου 2021

Παίζουν Γιώργος Βαλαής, Γιώργος Βουρδαμής, Μαρία Πανουργιά, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Πρόδρομος Τσινικόρης

Πειραιώς 260 – Χώρος Ε / 1 – 3 Ιουνίου, 21:00, Στις 2 Ιουνίου, παράσταση και στις 23:00

Τάκης Ζαχαράτος στο Αλσος

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής σεζόν που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με απανωτά sold out, ο μοναδικός και χαρισματικός performer Τάκης Ζαχαράτος ξαναχτυπά στο Θέατρο Άλσος με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μας προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «ΠΑΜΕ ΓΙ’ ΑΛΛΑ… ολοταχώς».

Ο Τάκης Ζαχαράτος μάς δίνει ραντεβού στο Άλσος , Νέα - Θέατρο - αθηνόραμα

Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά! Best of Eurovision… από την Μπέσυ Αργυράκη, στην Καλομοίρα, στην Έλενα Παπαρίζου και στην φουέγκο Φουρέιρα που συναντιέται με τη Μαντόνα επί σκηνής. Η Λασκαρίνα Μπουλουμπίνα The Musical που βάζει στη θέση τους μπουρλοτιέρικα Πούτιν και Ερντογάν… Στην σκηνή τους Άλσους οι αρχηγοί κρατών συνομιλούν με λοιμωξιολόγους και με τους παίκτες από το survivor…

Θέατρο ΑΛΣΟΣ: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλ. για πληροφορίες.: 210-8227471 & 210-8831487. Ημέρες παραστάσεων: από Παρασκευή 4 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ώρα έναρξης παραστάσεων:21:00. ‘Ώρα εισόδου κοινού: 19:00