Η κυκλοφορία της ταινίας The Batman μπήκε στην αναμονή σε συνέχεια των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία. Την απόφαση πήρε η εταιρεία Warner Bros., αναβάλλοντας την πρεμιέρα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Στο φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia αναβάλλει την κυκλοφορία της ταινίας The Batman στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση όσο εξελλίσσεται. Ελπίζουμε στην ταχεία και ειρηνική επίλυση της τραγωδίας».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ηθοποιός Brian Cox αποκάλυψε ότι απαγορεύτηκε στους Ρώσους ηθοποιούς να μιλούν για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωταγωνιστής τού «The Succession» μίλησε στην τελετή απονομής των βραβείων SAG περιγράφοντας την συνεχιζόμενη κρίση ως: «πραγματικά, πραγματικά απαίσια».

«Είναι ιδιαιτέρως απαίσια ως προς τους τρόπους που επηρεάζει τους ανθρώπους, ειδικά στον χώρο μας», είπε ακόμη. «Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν κωμικός, ένας υπέροχος κωμικός. Και θα πρέπει να τον σεβαστούμε για αυτό. Το να φτάσει στην προεδρία ήταν συγκλονιστικό. Αυτό όμως που μου προκαλεί δυσφορία είναι ό,τι γίνεται στη Ρωσία, στους συναδέρφους μου, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς και τους κριτικούς. Τους επιβάλλεται να μην πουν ούτε μια λέξη για την Ουκρανία. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ άσχημο. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε ενωμένοι και για αυτούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους στη Ρωσία που δεν τους αρέσει ό,τι γίνεται και ειδικά οι καλλιτέχνες».