Παρά τη λάσπη που κατά καιρούς έχει δεχτεί, πολλές φορές εξαιτίας τον πατέρα του που είναι κάτι παραπάνω από ακροδεξιός, ο Θάνος Πλεύρης έχει κερδίσει το σεβασμό όλων όσων έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Ξεφεύγοντας από τις «κορώνες» ορισμένων, παραδόξως κυρίως ΠΑΣΟΚων, όσοι έχει τύχει να έρθουν σε επαφή είτε με το δικηγορικό του γραφείο, είτε με το υπουργικό του γραφείο έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια, ασχέτως του τι ψηφίζουν.

Άμεση ανταπόκριση, ευγένεια, διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας αναφέρονται στα σχόλια όλων, από έναν άνθρωπο και έναν γραφείο που ανέλαβε ένα απείρως δύσκολο υπουργείο.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο προκάτοχος του Βασίλης Κικίλιας σχεδόν παρακαλούσε τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του κάθε φορά που γίνονταν ανασχηματισμός.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Θάνος Πλεύρης ανέλαβε το υπουργείο επειδή κανείς άλλος δεν τολμούσε και για όσο διάστημα ήταν υπουργός τα κατάφερε άψογα.

Και ιδιαίτερα ενεργό ήταν, και αναβάθμιση της υγείας έγινε επι των ημερών του, και νέα νοσοκομεία δρομολογήθηκαν (όπως το νοσοκομείο Μεσογείων για το οποίο «πάλευε» ο Βασίλης Οικονόμου μια ζωή) και καίριες αποφάσεις πήρε και αποστάσεις από τις ακραίες δηλώσεις του πατέρα του. Και αυτό σίγουρα ήταν το δυσκολότερο, καθώς το να φτάσεις σε σημείο να «απαρνηθείς» τον γονιό σου θέλει «άντερα».

Όλα αυτά μάλιστα δείχνει να τα εκτιμά και ο πρωθυπουργός αλλά και να το αναγνωρίζει και ο κόσμος που τον έχει ψηλά στις προτιμήσεις του στην Α’ Αθήνας όπου αναμένεται να εκλεγεί με υψηλά ποσοστά.

Διαβάστε περισσότερα