Αντιδράσεις προκαλούν οι νέες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, από την Πάτρα. Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να χόρεψε ζεϊμπέκικο σε ταβέρνα της περιοχής, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας, ενώ άλλη μαρτυρία αναφέρει πως η 33χρονη «για την μαγεία είχε την μάνα».

Σύμφωνα με μαρτυρία στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου «έλεγε τον καφέ από εδώ και από εκεί, ασχολούνταν με μαγείες, με τέτοια πράγματα, ενώ η ίδια η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών βεβαίως πήγαινε να της πουν τον καφέ… Για την μαγεία, είχε την μάνα», είπε μία γυναίκα που γνώριζε την οικογένεια.

Μία άλλη μαρτυρία που ακούστηκε στην εκπομπή, προκαλεί μεγάλη αίσθηση. Η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, πήγε σε ταβέρνα και χόρεψε… ζεϊμπέκικο μόλις μερικές ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας. Οι θαμώνες αντέδρασαν στο θέαμα και άρχισαν να φεύγουν σιγά σιγά, με αποτέλεσμα το μαγαζί να αδειάσει.

«Σε μαγαζί, στην Αχαΐα που η γιαγιά χόρευε ζεϊμπέκικο. Μετά τον θάνατο… η Μαλένα ήτανε, που χόρευε ζεϊμπέκικο σαν να μη συμβαίνει τίποτα! 15-20 μέρες, δεν είχε σαραντίσει το παιδάκι. Έγινε χαμός εκεί… Την βλέπανε, ο κόσμος, κι εμείς απ’ έξω ήμασταν. Με το που είδαμε αυτό το θέαμα, ε δεν θα καθόμουν να χτυπήσω και παλαμάκια σε μια γυναίκα που έχει χάσει το εγγόνι της! Φύγαμε άρον άρον, όλοι, άδειασε το μαγαζί, γιατί φαντάσου ότι εμείς αισθανθήκαμε χάλια», είπε η μάρτυρας.

Η γυναίκα ανέφερε, επιπλέον, ότι «παραμονή της κηδείας της Ίριδας η μαμά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν μαζί με την άλλη την κόρη στην κουζίνα και κουβεντιάζανε χαμηλοφώνως… Κάτι ακούσαμε και αισθανθήκαμε τόσο χάλια που σηκωθήκαμε και φύγαμε. Κουβέντιαζε η μαμά της μαζί με την αδελφή, που ήταν έγκυος η Ρούλα για να «ρίξουνε» το παιδί. Είχανε την Ρούλα μαζί και της έλεγαν «να το ρίξεις». Δηλαδή, αυτό… και φύγαμε, φύγαμε, φύγαμε! Δηλαδή ήταν τρελό».