Τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα θα διερευνήσει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όπως σημειώνει ο κ. Γαλεντέρης από τον ιατρικό φάκελο που έχει στα χέρια του προκύπτουν αρκετά θολά σημεία που θα πρέπει να μελετηθούν, με στόχο να διαπιστωθεί εάν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους ανθρώπους που πρόσεχαν την Ευγενία Κούτρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης κατά καιρούς βοηθούσαν την Ευγενία Κούτρα.

Τα σημεία που χρειάζονται διευκρίνηση

Ο ιατροδικαστής μιλάει στην εφημερίδα Real News και αποκαλύπτει τα 4 σημεία που χρήζουν διερεύνησης. Πρόκειται για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς, το ζήτημα της καθυστερημένης μεταφοράς της, σε νοσοκομείο, τη διακρίβωση όλων των προσώπων που είχαν αναλάβει κατά καιρούς τη φροντίδα της, αλλά και τον ηλεκτρονικό φάκελο της υγείας της, ο οποίος αποκαλύπτεται πως ήταν κενός, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η σπιτονοικοκυρά.

«Αρχικά αναμένουμε να δούμε αν υπήρξε παραμέληση της ασθενούς και αν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Θεωρώ σίγουρο ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί» τονίζει ο Δημήτρης Γαλεντέρης και προσθέτει πως αν διαπιστωθεί καθυστέρηση στη μεταφορά της, μπορεί να αποδοθούν ευθύνες.

«Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω, ότι το πιστοποιητικό θανάτου, το υπογράφει ο Μάνος Δασκαλάκης» αναφέρει ο κύριος Γαλεντέρης.

«Πρέπει να ελεγχθεί και ποιοι άλλοι φρόντιζαν την άτυχη γυναίκα που τελικά έφυγε από τη ζωή. Η διαδικασία θα είναι επί παντός υπευθύνου και από εκεί και πέρα θα προκύψει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα της, ώστε να ασκηθούν διώξεις» τονίζει ο Δημήτρης Γαλεντέρης που καταλήγει στην εφημερίδα:

«Κοιτώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας της, με έκπληξη διαπίστωσα πως είναι άδειος. Για έναν ασθενή με χρόνια προβλήματα δεν είναι κάτι το αναμενόμενο και απεναντίας θεωρείται ύποπτο».

Η σπιτονοικοκυρά πέθανε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2020. Συγγενείς της αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πέθανε από προχωρημένη σηψαιμία από τη στιγμή που είχε μόνο μία πληγή στο σώμα της, γεγονός που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου της.