Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σχετικά με τις ζωγραφιές μίλησε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στην τηλεόραση του MEGA δίνοντας τη δική του εκτίμηση για τα όσα «κρύβονται» από πίσω.

Ο ψυχίατρος αναφερόμενος στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, που έχουν τεθεί υπό εξέταση από ειδικό πραγματογνώμονα – παιδοψυχολόγο, είπε χαρακτηριστικά πως βλέποντας ο ίδιος τις ζωγραφιές αυτό που βλέπει είναι ένα παιδί που είχε «πάρα πολύ άγχος, πολύ φόβο και ένιωθε εγκατάλειψη».

«Απ’ όλες τις ζωγραφιές φαίνεται η “μαυρίλα” που υπήρχε μέσα του, η οποία δείχνει την απειλή που δεχόταν, η οποία δεν προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα», πρόσθεσε.

Κάτι άλλο που γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες είναι πως η Τζωρτζίνα είχε γνώση των θανάτων των αδερφών της και δείχνει «ένα παιδί βασανισμένο, φοβισμένο», επισήμανε ο κ. Σούρας και τόνισε πως η λέξη που «πλανάται» πάνω απ’ όλες τις ζωγραφιές της 9χρονης είναι η «απειλή».

«Κοιτάω στα μάτια τον Μάνο Δασκαλάκη και του λέω: “Τρία παιδιά σου πέθαναν και δεν κατάλαβες τίποτα, και το μόνο σου μέλημα είναι να πας να δίνεις συνεντεύξεις;”», δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο ψυχίατρος.

Ο κ. Σούρας είπε πως βλέπει τις φωτογραφίες των παιδιών και κλαίει και θυμώνει.

«Τα πάντα μιλάνε, εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας, και τότε τα παιδιά ζωγραφίζουν», συμπλήρωσε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκνευρισμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών

Eκνευρισμένη με τα όσα ακούγονται από τα ΜΜΕ για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου  η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού ούσα κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στον Σκάι ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος είπε ότι η η εντολέας του δεν κρύβει επίσης την ενόχλησή της και για το ζήτημα της πατρότητας, καθώς θεωρεί ότι τη θίγει και θίγει και τη μνήμη των παιδιών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται να γίνει η εξέταση ωστόσο θα επιδιώξει την αποκατάστασή της μετά για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη.

Δημοσιεύματα, ωστόσο, κάνουν λόγο για αίτηση τεστ DNA τον Απρίλη του 2021 με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη να έχει μεσολαβήσει για να γίνει η εξέταση δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, θα στηρίξει την κατηγορία σε βάρος της την ώρα μάλιστα που οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν πλήρως διακοπεί με δική του επιθυμία.
Σχετικά με την Μαλένα και την Ιριδα ανέφερε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο αναμονής επίσης, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να υποστηρίζει ότι οι εκδορές και η ερυθρότητα στο πρόσωπο της Ίριδας είναι εξαιτίας μιας δερματίτιδας που είχε υποστεί και για την οποία έπαιρνε και αγωγή.

«Έχουμε συγκεκριμένα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουμε ενώπιον των Αρχών», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και σημείωσε ότι «αν δεν ξέρουμε ακριβή ώρα θανάτου, δεν μπορεί να στηθεί η σειρά των γεγονότων που συνέβησαν στο δωμάτιο της 9χρονης».Τέλος, είπε ότι τα εργαστηριακά ευρήματα θα υπερισχύσουν των καταθέσεων.