«Το μόνο οικονομικό μέτρο που έχει “κλειδώσει”, είναι ότι θα συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτό αποτελεί τη μεγάλη αβεβαιότητα», ανέφερε αρχικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Για όσον καιρό “ανεβαίνει” το κόστος του φυσικού αερίου της Ρωσίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει χρήματα, ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεαστούν από αυτές τις αυξήσεις. Μόνο τον Αύγουστο, περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Οι τιμές του φυσικού αεριού είναι δεκαπλάσιες από όπου βρίσκονταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δε μάς αφήνει να κάνουμε μόνιμο προγραμματισμό. Πρέπει κάποιος να είναι “μάντης Κάλχας”, για να προβλέψει τις τιμές του αερίου.

«Το αέριο αποτελεί ένα μέρος του υβριδικού πολέμου που έχει “εξαπολύσει” η Ρωσία εναντίον της Ευρώπης, παράλληλα με εκείνον στην Ουκρανία», σημείωσε εν συνεχεία.

Αναφερόμενος στα χθεσινά (16/08) στοιχεία του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ότι «η υπέρβαση εσοδών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται, καθώς συμπεριλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και η επιστρεπτέα προκαταβολή. Έχουμε μία πολύ καλή απόδοση της οικονομίας, που αντανακλάται και στα έσοδα, εφόσον οι φόροι είναι μειωμένοι.

Ολοκληρώνοντας, υποστήριξε πως «το “κλειδί” για να συνεχισθεί ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας, είναι να μην ανατραπεί από πολιτική αστάθεια».