Καταστροφές αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε ένας 21χρονος στο Ντάλας του Τέξας στις ΗΠΑ όταν μπούκαρε σε Μουσείο και έκανε «κομμάτια» αρχαία ελληνικά αντικείμενα.

Ο 21χρονος Μπράιαν Χερντάντεζ, συνελήφθη από τους φρουρούς ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αμόκ του το βράδυ της Τετάρτης στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας στο Τέξας.

Μάλιστα, ο 21χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι προκάλεσε την καταστροφή αυτή επειδή νωρίτερα είχε θυμώσει με την κοπέλα του!

Η εισβολή στο μουσείο Dallas Museum of Art έγινε στις 21:45 το βράδυ της Τετάρτης αφού ο 21χρονος Μπράιαν Χερνάντεζ χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα για να μπει στο κτήριο.

Τέξας: Νευρίασε με την κοπέλα του και κατέστρεψε αρχαία ελληνικά αντικείμενα αξίας 5 εκατ. δολαρίων σε Μουσείο

Ο Χερντάντεζ κατέστρεψε τουλάχιστον τρία αρχαία ελληνικά έργα τέχνης, ηλικίας πάνω από 2.500 ετών.

Κατέστρεψε επίσης ένα σύγχρονο έργο ιθαγενών Αμερικανών, ένα ελληνικό κύπελο από το 540 π.Χ. περίπου και τη γυάλινη μπροστινή πόρτα του μουσείου. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές ανέρχονται σε 5.153.000 δολάρια.

Τέξας: Νευρίασε με την κοπέλα του και κατέστρεψε αρχαία ελληνικά αντικείμενα αξίας 5 εκατ. δολαρίων σε Μουσείο

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος δράστης έσπασε μια προθήκη μέσα στην οποία βρισκόταν ένας ελληνικός αμφορέας του 6π.Χ. αιώνα και ένα άλλο σκεύος που είχε χρονολογηθεί το 450 π.Χ. Από την οργή του Χερνάντεζ δεν γλίτωσαν ένα μπολ του 6 π.Χ. αιώνα και ένα κεραμικό μπουκάλι.

Στην καταστροφική μανία του 21χρονου έβαλε τέλος η ασφάλεια του μουσείου άνδρες της οποίας του πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από τα αντικείμενα που καταστράφηκαν, ο Χερντάντεζ προκάλεσε καταστροφές σε ένα τηλέφωνο, έναν υπολογιστή και έναν πάγκο.

Μετά τη σύλληψή του ο 21χρονος κατηγορήθηκε για βανδαλισμό αντικειμένων αξίας μεγαλύτερης των 300.000 δολαρίων αδίκημα που επισείει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ο Χερνάντεζ την Πέμπτη οδηγήθηκε στη φυλακή όπου κρατείται με εγγύηση 100.000 δολαρίων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν τον έχει αναλάβει κάποιος δικηγόρος.

Τέξας: Νευρίασε με την κοπέλα του και κατέστρεψε αρχαία ελληνικά αντικείμενα αξίας 5 εκατ. δολαρίων σε Μουσείο

Ο διευθυντής του μουσείου Αγκουστίν Αρτεάτζα ανέφερε σε δήλωσή του χθες πως το Μουσείο Τέχνης του Ντάλας στο Τέξας συνεργάζεται με τους ασφαλιστές για να εκτιμήσει τις ζημιές και πως η εκτίμηση θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη από το αρχικό ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.