8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν στο Χιούστον του Τέξας κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Astroworld του ράπερ Τράβις Σκοτ. Περίπου 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν στη συναυλία στο NRG Park την Παρασκευή. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά. Χιλιάδες θαυμαστές του αστέρα της hip-hop μουσικής έσπευσαν στην είσοδο του φεστιβάλ και γύρω στις 9:15 το βράδυ (τοπική ώρα).

«Το πλήθος άρχισε να κινείται προς την σκηνή. Προκάλεσε πανικό και κάποιους τραυματισμούς. Οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν, να χάνουν τις αισθήσεις τους», δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 300 χρειάστηκαν επί τόπου ιατρική βοήθεια, ενώ 23 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Έντεκα εξ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Νωρίτερα, κι άλλοι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην μπροστινή είσοδο του φεστιβάλ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KPRC.

Το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ Astroworld του ράπερ Τράβις Σκοτ και συζύγου της Κάιλι Τζένερ  είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από την Παρασκευή έως το Σάββατο. Στο φεστιβάλ επρόκειτο να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως οι SZA, Bad Bunny και 21 Savage.