Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στη χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες με τις φλόγες για να μην επεκταθούν.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Λαύκα Κορινθίας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, για την κατάσβεση φωτιάς η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας 24-6-2024 στην περιοχή μεταξύ Κορώνη Μαγαρά και Μασταμπά, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά 22 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με την επιχείρηση εξαρχής να είναι μεγάλη, καθώς το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά και καίγονται ξεροχορτα, είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

‘Αμεσα ενημερώθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ που θα ερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που όμως αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας.
Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Κρήτη:

Μάχη με τις φλόγες και στην Έδεσσα

Φωτιά ξέσπασε στο Άνω Γραμματικό στην Έδεσσα.

Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 2η και 8η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. , 10 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Πύρινο μέτωπο και στον Ωρωπό

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι στον Ωρωπό, στο χωριό Συκάμινο.

Επι τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει σε οικοπεδική έκταση ενώ για την ώρα δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λακωνία, Τζουμέρκα και Πιερία

Τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών το μεσημέρι της Δευτέρας σε Λακωνία, Πιερία και Τζουμέρκα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα όλες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο ή οριοθετήθηκαν.

Χρονικά πρώτη εκδηλώθηκε η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πιερία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση σε περιοχή της Αρχαίας Πύδνας, ωστόσο οριοθετήθηκε άμεσα. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών, ενώ από αέρος σύνδραμε και ένα ελικόπτερο. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Σχεδόν την ίδια ώρα εκδηλώθηκε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και στη θέση Σταυρός, του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου. Η Πυροσβεστική την έθεσε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 16:00. Άμεσα επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ 3 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος στη Λακωνία.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 13:10 και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 6 οχήματα, ενώ πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Διαβάστε ακόμη