Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος απέτρεψαν σήμερα ξανά σε τέσσερα φουσκωτά να περάσουν στα ελληνικά χωρικά υδάτα από την Τουρκία.

Στα τέσσερα σκάφη, επέβαιναν συνολικά 150 μετανάστες.

Λόγω της χθεσινής επιχείρησης κατά την οποία απετράπηκε η είσοδος πέντε ιστιοπλοϊκών και τεσσάρων φουσκωτών με 590 παράνομους μετανάστες, το Λιμενικό ήταν προετοιμασμένο το βράδυ για ένα νέο κύμα με περισσότερα σκάφη από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Λιμενικό για την προσπάθεια να παραβιαστούν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, «κανένα σκάφος δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα».

Υπενθυμίζεται πως χθες η ένταση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Σε όλα τα περιστατικά ήταν παρόντα πλοία ανοικτής θάλασσας καθώς και περιπολικά του Λιμενικού, που παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις, ενώ χρησιμοποίησαν φωτεινά και ηχητικά σήματα για να απαγορεύσουν την είσοδο των σκαφών στα χωρικά μας ύδατα.

Στελέχη του Λιμενικού πριν μία εβδομάδα είχαν επισημάνει: «Αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται να είναι δύσκολο και θερμό. Ήδη συγκεντρώνονται χιλιάδες πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει. Ήδη οι συγκεντρώσεις είναι μαζικές» και προσθέτουν: «Υπάρχει τριπλάσια πίεση σε σύγκριση με πέρσι. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 μέχρι και σήμερα έχουμε αποτρέψει την είσοδο 12.000 μεταναστών».