Eπίθεση από ρομπότ δέχτηκε ένας μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla κατά τη διάρκεια μηχανολογικής βλάβης στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Όστιν του Τέξας.

Δύο μάρτυρες βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, παρακολουθώντας έντρομοι τον συνάδελφό τους να δέχεται επίθεση από το ρομπότ που είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Σύμφωνα με τη dailymail, το ρομπότ, όπως έγινε γνωστό, κάρφωσε τον μηχανικό που εκείνη την ώρα προγραμμάτιζε το λογισμικό δύο ανενεργών ρομπότ Tesla.

Οι συνάδελφοί του πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης. Ήταν τότε που το ρομπότ κάρφωσε τα μεταλλικά του χέρια στην πλάτη και το χέρι του, με το αίμα του μηχανικού να γεμίζει τον χώρο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και έφτασε στη γνώση της εφημερίδας.

Ανησυχία για τους κινδύνους

Αν και κανένας άλλος τραυματισμός που σχετίζεται με ρομπότ δεν αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές αρχές από την Tesla στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Αναφορές για αυξημένους τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων έχουν οδηγήσει ορισμένους να αμφισβητούν την ταχεία ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο μηχανικός δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία του μετά την επίθεση που δέχτηκε στο εργοστάσιο της Tesla.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Tesla Giga Texas δήλωσε στην DailyMail ότι με βάση τις συνομιλίες της με εργαζόμενους, ο αριθμός των τραυματισμών στο εργoστάσιο υποδηλώνεται.

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», σημειώνει η δικηγόρος Hannah Alexander, και «έναν εργαζόμενο που πέθανε». «Οι τραυματισμοί και ο θάνατός του δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που η Tesla υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να έχει φορολογικές απαλλαγές».

Διαβάστε ακόμη: