Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου είναι γνωστοί στον κόσμο της εστίασης, και ειδικά στην γειτονιά του Χαλανδρίου καθώς έχουν παρουσιάσει ενδιαφέροντα projects – όπως τα “Penny Lane” και “9Βήτα Home Bar”.

Terroirist: Το νέο hot spot του Χαλανδρίου είναι wine bar

Στην ήδη δυνατή ομάδα προστέθηκε ένας πολύ επιτυχημένος και αγαπητός άνθρωπος της αγοράς, ο Δαμιανός Ασημένιος, επί πολλά χρόνια στέλεχος της Brown Forman και της 3E, ο οποίος έρχεται να προσφέρει και γνώση του αντικειμένου αλλά και υψηλού επιπέδου δημόσιες σχέσεις.

Όλοι μαζί πλέον παρουσιάζουν ένα νέο wine bar που ακούει στο όνομα “Terroirist”.

Ο πολύ απαιτητικός τομέας του οίνου μάγεψε τους τρεις συνεργάτες, και αυτοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αισθητική τους για να μας παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό.

Το “Terroirist” άνοιξε τις πόρτες του τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και στεγάζεται εντός μίας παλιάς μονοκατοικίας από τη δεκαετία του 1960, που φέρει την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Nine Design -που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω και από projects όπως το “The Clumsies” και το “The Dalliance House”- ενώ η αισθητική ισορροπεί ανάμεσα στο industrial και το θεατράλε, δίχως όμως υπερβολές και αρκετά από τα στοιχεία του αρχικού χώρου να έχουν διατηρηθεί.

«Προσωπικά, με συναρπάζει το ό,τι μιλάμε για ένα ζωντανό πράγμα, που δε γίνεται να σταματήσεις να πειραματίζεσαι με αυτό. Άνοιξε μπροστά μας ένας καινούριος κόσμος και θέλαμε να ασχοληθούμε. Να φτιάξουμε κάτι που θα έχει ουσία» λέει ο Δημοσθένης Γεωργίου σχετικά.

Από την πλευρά του ο Δαμιανός Ασημένιος στέκεται στην ολιστική εμπειρία που προσθέτει το “Terroirist” λέγοντας «ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία υψηλού γαστρονομικού επιπέδου στον πελάτη, ο οποίος ταυτόχρονα θα μπορεί να ανταλλάξει απόψεις με τον sommelier, να δοκιμάσει και να διαλέξει την ετικέτα που επιθυμεί και να συνοδεύσει το κρασί του με καλό φαγητό και προσεγμένη μουσική».

Με βασικό motto το “In vino veritas”, φιλοδοξεί να αποκαλύψει τη δική οινική αλήθεια σε κάθε φίλο του κρασιού ή οποιονδήποτε φιλοδοξεί να γίνει τέτοιος. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μία λίστα με 80 ετικέτες, όπου ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει ανεπαίσθητα, συνυπάρχοντας με κλασικές ευρωπαϊκές επιλογές αλλά προτάσεις του Νέου Κόσμου. Σε ποτήρι θα βρεις περίπου 40 εξ` αυτών, ενώ σταδιακά το οινικό μενού θα εμπλουτίζεται ποσοτικά και ποιοτικά.

Στο “Terroirist” όμως έχει δοθεί και πολύ μεγάλη προσοχή στο φαγητό, εκεί όπου ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin σεφ Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού, εξόχως ταιριαστό με το κρασί.

Στο Terroirist μπορείτε να δοκιμάσετε προτάσεις που περιλαμβάνουν κλασσικές ιδέες σε μοντέρνες εκτελέσεις, όπως ο signature vegan λάχανοντολμας με μανιτάρια και γιαούρτι αμυγδάλου, τα γαλλικά και ελληνικά τυριά και αλλαντικά, διάφορες μπρουσκέτες μέχρι μοντέρνο φρικασέ τσιπούρας και το τραχανώτο ζέας που έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Αντίστοιχα, εξαιρετικό σέρβις από ευγενέστατο προσωπικό ακόμη και τις δύσκολες βραδιές που το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά, ενώ πολύ καλή είναι και η μουσική συνολικά, άνευ ελληνικού ρεπερτορίου (ευτυχώς).

Διαβάστε περισσότερα