Στην Αθήνα νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος από χθες το βράδυ μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη.

Στην αρχή, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος διαμένει στο Πόρτο Χέλι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα. Εκεί του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Αργά το βράδυ, ξεκίνησε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας για την Αθήνα, ωστόσο έξω από την Επίδαυρο τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» και τον μετέφερε στην Αθήνα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έχει περάσει ξανά εγκεφαλικό

Ο τέως Βασιλιάς βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ηλικία και το τελευταίο διάστημα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Κατά το παρελθόν είχε υποστεί και πάλι εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του βρίσκονται ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Άννα Μαρία.

Πριν λίγο καιρό ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε δώσει το παρόν στον «παραμυθένιο» γάμο του μικρότερου γιου του Φιλίππου με την Νίνα Φλορ. Ένας γάμος που έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών με παράλληλη τριήμερη γιορτή.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο - Νοσηλεύεται στην Αθήνα

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος (γεννημένος στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου του 1940) ήταν βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την «Αβασίλευτη Δημοκρατία» ως μορφή του πολιτεύματος. Από το 1967 ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα την παραίτηση του ιδίου.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.