Οι ξένοι βασιλείς που ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναχώρησαν για τις πατρίδες τους, όμως η οικογένειά του παραμένει στην Αθήνα ενόψει του τρισαγίου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Την Πέμπτη αναμένεται να τελεστεί το τρισάγιο για τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το Star.

Ο στενός οικογενειακός κύκλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έχει παραμείνει στην Αθήνα θα καταφθάσει στα κτήματα στο Τατόι μπροστά στον τάφο προκειμένου να παραστεί στην τελετή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες που ίσως θελήσουν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση. Στο σημείο, πάντως τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν «δρακόντεια», με περιπολικά να περιφρουρούν μέχρι αυτή την ώρα τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και τα ανάκτορα.

Πάντως και χθες αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Τατόι. Προσπάθησαν με τα πόδια να φτάσουν στον λοφίσκο Παλαιόκαστρο, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα στεφάνια των παιδιών του με τις κορώνες

Στο σημείο όπου ετάφη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεσπόζουν τα δεκάδες στεφάνια που άφησαν συγγενείς, αλλά και μέλη των βασιλικών οικογενειών.

Η κάμερα του Star μπήκε στον χώρο των βασιλικών ταφών και κατέγραψε την εικόνα: Στον τάφο του τέως βασιλιά βρίσκονται τα οκτώ δάφνινα στεφάνια που άφησαν τα παιδιά και οι αδελφές του, ενώ ξεχωρίζει το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

Στις λεπτομέρειες από τις κορδέλες των στεφάνων φαίνονται τα ονόματα των γιων του Κωνσταντίνου, του Παύλου, του Νικόλαου και του Φιλίππου. Υπάρχουν κορώνες, όπως και στις συζύγους τους, εν αντιθέσει με τις κόρες του τέως βασιλιά, που φέρουν κορώνες.

Ανάμεσα στους τάφους του Κωνσταντίνου και των γονέων του, Παύλο και Φρειδερίκης, βρίσκονται πάνω από 100 στεφάνια που άφησαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι στην τελετή.

Διαβάστε ακόμη: