Ο Δήμος Γρεβενών τίμησε τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτο Τεντόγλου, με εκδήλωση στο Δημοτικό γήπεδο της πόλης που πλέον πήρε το όνομα του σπουδαίου άλτη.

Η υποδοχή που επεφύλασσαν στον χρυσό Ολυμπιονίκη, οι συμπολίτες του, στα Γρεβενά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο Δημοτικό Στάδιο των Γρεβενών την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να δει από κοντά τον Μίλτο Τεντόγλου και να τον συγχαρεί για την τεράστια επιτυχία του, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο μήκος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, απένειμε το «κλειδί της πόλης» στον «ιπτάμενο» Ολυμπιονίκη του μήκους στο Τόκιο.

Συγκινημένος ο Μίλτος Τεντόγλου

Και να σημειωθεί πως νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του σταδίου σε «Μίλτος Τεντόγλου», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών.

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε συγκινημένος με τις εκδηλώσεις αγάπης των συμπολιτών του και δήλωσε το εξής:

«Είναι υπέροχο που έχουν μαζευτεί όλοι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που το γήπεδο πήρε το όνομα μου και τους ευχαριστώ πολύ. Δεν το έχω πολύ με όλα αυτά, για αυτό ζήτησα μία απλή τελετή».

Ακολουθούν δηλώσεις της γιαγιάς του, της μητέρας του και του πρώτου του προπονητή:

Από τέταρτος, κατάφερε να βγει πρώτος

Να υπενθυμίσουμε πως στο τελευταίο άλμα του, στον τελικό, στο Τόκιο, με επίδοση 8.41μ., είχε ανατρέψει όλα τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Από τρίτος στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Αυγούστου, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά, είδε τον Ισπανό Εουσέμπιο Κάσερες με άλμα στα 8.18 στην έκτη προσπάθειά του να τον ρίχνει στην 4η θέση.

Όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου κρατούσε για το τέλος την καλύτερη «πτήση» του, έπιασε τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία που είχε πηδήξει 8.41μ. από το τρίτο άλμα του και λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας, ο Έλληνας αθλητής αναδείχτηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

Μάλιστα, στο Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε ταξιδέψει με την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο (8.60μ.)!