Τις σκέψεις του να σταματήσει το μήκος αν τελικά αλλάξει η βαλβίδα εξέφρασε ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά τον αγώνα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

Πέρα από τις δηλώσεις του σχετικά με τον σημερινό αγώνα, δεν θα γινόταν να μην ρωτήσουμε τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον κόσμο, Μίλτο Τεντόγλου, για την αλλαγή που θέλει να φέρει η World Athletics που επιθυμεί να αντιακταστήσει τη βαλβίδα με μία ζώνη απογείωσης.

Ο Παγκόσμιο πρωταθλητής ήταν κατηγορηματικός: Αν γίνει αυτό, εκείνος θα σταματήσει το μήκος!

O ίδιος, μιλώντας στο Gazzetta, εξήγησε όλους τους λόγους πίσω από αυτή τη σκέψη του:

«​​Το μήκος αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα. Γιατί όμως είναι δύσκολο; Σίγουρα όχι για το άλμα. Είναι δύσκολο γιατί τρέχουμε σαν σπρίντερ, τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε με πολλά χιλιόμετρα την ώρα και πρέπει να βρούμε ακριβώς την άκρη του ξύλου, ακριβώς για να μην χάσουμε κανένα εκατοστό. Και πρέπει να είναι έγκυρο το πάτημα. Και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Το άλμα είναι πανεύκολο, όλοι μπορούν να το κάνουν. Την ακρίβεια όμως; Δουλεύει πολλά χρόνια κάποιος αθλητής και αυτό που θέλουν να κάνουν τώρα είναι να αφαιρέσουν αυτό το πράγμα, το δύσκολο κομμάτι και το μόνο που θα γίνει είναι το μήκος πιο εύκολο.

Δεν θα θέλω να το κάνω αυτό το αγώνισμα εγώ πια. Άμα γίνει αυτό εγώ δεν θα κάνω μήκος, θα κάνω τριπλούν, γιατί ακόμα και στο τριπλούν να το κάνω αυτό. Στο τριπλούν έτσι κι αλλιώς είσαι προσεκτικός, να πας να κάνεις έγκυρο, δεν σε νοιάζει, δεν χάνεις και τίποτα γιατί έχεις άλλα τρία “άλματα”, είναι περίπου το ίδιο. Άρα θα κάνω αυτό.

Οι αθλητές νομίζω είναι πιο πολύ αρνητικοί με αυτό, οι άλτες. Τώρα δεν ξέρω σε ποιον αρέσει αυτό το πράγμα. Σήμερα σίγουρα όχι. Ας το κάνουν, όμως, πραγματικά δεν με νοιάζει. Ας το κάνουν. Θα κάνω τριπλούν».

Διαβάστε ακόμη: