Ο  Μίλτος Τεντόγλου, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκόβη, και να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου back-to-back.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, όπου λίγο αργότερα, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής. Τότε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έκανε 8.21μ και μπήκε στη μάχη.

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια. Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε  το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ.