Με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης και του γενικού γραμματέα Εμπορίου αναμένεται κατάργηση της μεθόδου του click inside στα καταστήματα που ισχύει ως τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα για το επικείμενο άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες, τόνισε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test.

Στόχος η κατάργηση του click inside

Ο κ. Σταμπουλίδης εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, αλλά και ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Τέλος το click inside - Ψώνια εντός του καταστήματος χωρίς ραντεβού

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «γίνεται αγώνας για να ενταθεί η διαδικασία των self test και τόνισε ότι στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό, ενδεχομένως την Δευτέρα, να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με κατάργηση των ραντεβού».

Όπως εξήγησε θα ισχύει ο περιορισμός των τριών ωρών με SMS και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός. «Στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside, εφόσον προλάβουμε τους στόχους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.