Στην απόφαση να απαγορεύσουν τη χρήση των κινητών, προχώρησαν 42 σχολεία στη Βρετανία.

απόφαση αυτή πάρθηκε από την Ormiston Academies Trust, ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας, και επηρεάζει περίπου 35.000 μαθητές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ormiston, Tom Rees, ανέφερε ότι η χρήση smartphones έχει διαταράξει τη μάθηση και την ευημερία των μαθητών, ενώ υπάρχει και μια σαφής συσχέτιση μεταξύ της χρήσης τηλεφώνων και ανησυχιών για την ψυχική υγεία τους.

Η απόφαση έρχεται με αφορμή τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας της Βρετανίας, που δίνουν τη δυνατότητα στα σχολεία να απαγορεύσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Η Ormiston εφαρμόζει ήδη την απαγόρευση σε οκτώ από τα δευτεροβάθμια σχολεία της, ενώ η πολιτική ισχύει επίσης σε όλα τα πρωτοβάθμια, ειδικά και εναλλακτικά σχολεία της.

Αντιδρώντας σε αυτό, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Γκίλιαν Κίγκαν (Gillian Keegan) σημείωσε ότι το ένα πέμπτο των μαθητών έχει βιώσει διαδικτυακό εκφοβισμό και το ένα τρίτο χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της πλειονότητας των μαθημάτων χωρίς άδεια. Μια επιτροπή βουλευτών πρότεινε να εξεταστεί η απαγόρευση των smartphones για παιδιά κάτω των 16 ετών, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών.

Ο Πρωθυπουργός Σερ Κιρ Στάρμερ έχει δηλώσει ότι δεν υποστηρίζει την απλή απαγόρευση των τηλεφώνων για άτομα κάτω των 16 ετών, αλλά αναγνωρίζει την ανάγκη να εξεταστεί που έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: