Ο Φερνάντο Σάντος απολύθηκε από την Εθνική Πολωνίας αν και δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε χρόνο στον πάγκο της καθώς την ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, λίγες μόλις μέρες μετά το τέλος του Μουντιάλ και την αποχώρησή του από την Πορτογαλία.

Η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PZPN) ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το διαζύγιο με τον Φερνάντο Σάντος. Η ήττα (0-2) στην Αλβανία, η οποία έβαλε την Πολωνία σε δύσκολη θέση ως προς την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πορτογάλο κόουτς.

«Παρόλο που η συνεργασία μας σταματά, είμαι ευγνώμων που ήμουν στον πάγκο της Πολωνίας και εύχομαι τα καλύτερα στους ανθρώπους της, που με υποδέχτηκαν πολύ καλά όσο ζούσα εδώ», είπε 68χρονος τεχνικός που αποχωρεί με απολογισμό τριών νικών και ισάριθμων ηττών σε έξι ματς.

«Ευχαριστώ τον Φερνάντο Σάντος και του εύχομαι καλή συνέχεια στις επόμενες προκλήσεις της καριέρας του», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τσέζαρι Κούλεζα.

«Η επιλογή ενός νέου προπονητή αποτελεί πλέον προτεραιότητα για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, οπότε σύντομα θα ανακοινώσουμε πότε θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή», συμπλήρωσε ο Κουλέσα.

Η Πολωνία είναι τέταρτη στον 5ο όμιλο με έξι βαθμούς σε πέντε αγώνες. Τον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στα Νησιά Φερόε και θα ακολουθήσει ο εντός έδρας αγώνας με τη Μολδαβία.

Διαβάστε ακόμη: