Από την Παρασκευή 4 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμο στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το έντυπο για την υποβολή ενστάσεων αναφορικά με την εξαίρεση από το Τέλος Επιτηδεύματος, όσων επιχειρήσεων αύξησαν το προσωπικό τους το 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η δυνατότητα αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος έχουν προβεί σε αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της παρ.3 του αρ.4 της ΚΥΑ Α.1040/31.03.2023 (ΦΕΚ Β’2122).

Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται πριν από τη συμπλήρωση και υποβολή της ένστασης να ανατρέχουν στις αναλυτικές οδηγίες που θα είναι διαθέσιμες στον πίνακα ανακοινώσεων του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Διαβάστε ακόμη: