Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, θέτοντας μάλιστα και τον νέο στόχο των «ερυθρόλευκων»: την κατάκτηση του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, περήφανοι. Τόσα χρόνια, 99 χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό, έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Εγώ από μικρός που ταξίδευα είχα αναμνήσεις να βλέπω παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν στεναχωρημένοι από το γήπεδο, για ορισμένες, άτυχες, κακές στιγμές. Είτε στην Ελλάδα, στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν τον αγόρασαν τον Ολυμπιακό, δεν αγοράζεται μια ιδέα, το όνειρο μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές. Σήμερα δεν είναι όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα.

Είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για αυτό. Σήμερα θα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, το χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου, τον Σάββα, τα παιδιά της Θύρας 7. Πρώτα θα πάει εκεί το κύπελλο απόψε και αύριο στον πατέρα μου και τον Σάββα. Συνεχίζουμε όχι να ονειρευόμαστε μόνο αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μια συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο, σήμερα το φάγαμε ζεστό και προχωράμε. Η χρυσή εποχή ξεκινάει τώρα. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa. Είδατε τι κάνανε και οι Νέοι, που δεν είναι νέοι, είναι 16, 17, 18 χρονών, σε ηλικίες που παίζουν βασικοί σε μεγάλες ομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε και το Youth League, ειλικρινά το χαίρομαι να βλέπω ελληνόπουλα να προοδεύουν. Θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίζουμε να μεγαλουργούν.

Αυτές τις στιγμές σήμερα τις είχα ονειρευτεί. Το είπα στους αρχηγούς, σε όλη την ομάδα. Ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μην σκεφτούμε κάτι άλλο, μόνο τη νίκη. Το ακούσανε και το ίδιο είχα πει και στους Νέους. Όταν φτάνεις σε έναν τελικό, ξέρεις ότι μπορείς να το πετύχεις. Σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ, ειδικά στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος και έπρεπε να το μεταδώσουμε σε όλους. Είδατε το αποτέλεσμα, είμαστε χαρούμενοι, συγκινημένοι και βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Το άξιζε όλος αυτός ο κόσμος, αλλά και όλοι οι Έλληνες. Το κάναμε και μόνοι μας, χωρίς βοήθειες, αλλά και με κόντρα πολλών. Αλλά σήμερα δεν έχει σημασία. Ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή, αλλά ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο. Εμείς κάναμε το ξεκίνημα, είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το πετύχουν. Επόμενο όνειρο ένα Europa League! Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς μας».

Τελικός Conference League: Βούρκωσαν Μαρινάκης και Φορτούνης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Φορτούνης, συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου του Europa Conference League, αδυνατώντας και οι δύο να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Πειραϊκής ΠΑΕ λύγισε όταν αντίκρισε το ιστορικό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο τρόπαιο, ενώ και ο Φορτούνης δεν κατάφερε να κρύψει την έντονη συγκίνησή του, ξεσπώντας σε κλάματα.

Τελικός Conference League: Μυθικό πριμ Μαρινάκη

Χρυσάφι θα μοιράσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού από την ιστορική κατάκτηση του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μοιραστούν πριμ 5 εκατ. ευρώ, ποσό που είχε συμφωνηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε.

Παράλληλα, η ΠΑΕ έκλεισε τη σεζόν με έσοδα που ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία, που περιλάμβανε 19 αγώνες.

Ήδη με τη συμμετοχή στον τελικό οι Πειραιώτες είχαν εξασφαλίσει μπόνους 3 εκατ. ευρώ, ενώ κατακτώντας και τον τίτλο κέρδισαν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό των εσόδων υπολογίζεται στα 16,5 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη δεν είναι… οριστικό, αφού εκκρεμεί ο υπολογισμός του market pool (που υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ).

  • Συμμετοχή στον 3ο προκριματικό του Europa League: 100.000
  • Συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: 3.630.000 (3.400.000 + 230.000)
  • Απόδοση στους ομίλους του Europa League: 1.470.000 (630.000 + 630.000 + 210.000)
  • Συμμετοχή στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League: 300.000
  • Συμμετοχή στη φάση των 16 του Europa Conference League: 600.000
  • Συμμετοχή στα προημιτελικά του Europa Conference League: 1.000.000
  • Συμμετοχή στα ημιτελικά: 2.000.000
  • Συμμετοχή στον τελικό: 3.000.000
  • Κατάκτηση του τροπαίου: 2.000.000
  • *Κατάταξη: 3.432.000 (26 X 132.000)
  • *Market Pool: Άγνωστο (περίπου 1.000.000)

Διαβάστε ακόμη: