search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Ο Χ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε δίμηνη παράταση στην καταβολή τους

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα το πρωί δίμηνη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας..

ΥΠ.ΟΙΚ.:Παράταση μέχρι τη Δευτέρα για τα τέλη κυκλοφορίας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί δίμηνη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα η παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας θα δοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου του 2023.

«Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι «σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. «Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη».

Αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη για το Market Pass, το επίδομα για αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους πρόκειται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου στο gov.gr, και οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στο τέλος του ίδιου μήνα.

Τέλη κυκλοφορίας: Ο Χ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε δίμηνη παράταση στην καταβολή τους

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, στα πρότυπα του Fuel Pass, θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων κ.α. αλλά και λαϊκές αγορές.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας «Δεν είναι μόνο για τρόφιμα αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους».

Ακόμα ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το ποσό θα πιστώνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, στην κάρτα κάθε μήνα και αν δεν χρησιμοποιηθεί δεν θα χάνεται αλλά θα μετακυλείται στον επόμενο μήνα. Για κατάθεση του ποσού στην τράπεζα, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του ποσού σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο και 24.000 ευρώ ζευγάρι, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το market pass είναι ανεξάρτητο από την επιταγή ακρίβειας.

Διαβάστε ακόμη: