Αποφασισμένες να το τραβήξουν στα άκρα με την υπόθεση Μαντωνανάκη και το ανοικτό ζήτημα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grand Resort Lagonissi εμφανίζονται κυβέρνηση και τράπεζες, που επανέρχονται με τελεσίγραφο «take it or leave it»!

Ως γνωστόν, ο υπερχρεωμένος στις τράπεζες ξενοδόχος Μαντωνανάκης μετά την περίεργη και απρόσμενη δικαίωσή του από την διαιτησία στην αντιπαράθεσή του με το Δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, που το σκεπτικό της απόφασης σε ορισμένα σημεία φαντάζει έωλο και αυθαίρετο, βρέθηκε εκεί που χρωστούσε πάνω από 300 εκατ. ευρώ να βγει και από πάνω και να του χρωστάνε κιόλας μέσα από την υπέρ του απόφαση των 600 εκατομμυρίων.

Από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε συμβιβαστική πρόταση να πάρει ο Μαντωνανάκης 400 εκατ. και να επιστρέψει στις τράπεζες το ξενοδοχείο που μέσα από την πώλησή του θα πληρώνονταν τα δάνεια.

Ο μεγαλοξενοδόχος υπό την καθοδήγηση ισχυρού νομικού επιτελείου, κρυφού και φανερού, με προσβάσεις στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, απέρριψε την πρόταση και ζήτησε 100 εκατ. παραπάνω και την διατήρηση της διαχείρισης του Grand Resort!

Τράπεζες (κυρίως) και κυβέρνηση αρνούνται, κατά πληροφορίες, τη διαδικασία διαλόγου, οι αγωγές και τα εξώδικα δίνουν και παίρνουν, ενώ αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση που ο Μαντωνανάκης δεν αποδεχτεί την πρόταση, η οποία είναι τελική και δεν επιδέχεται διαφοροποιήσεων, το παιχνίδι θα χοντρύνει και θα τον αντιμετωπίσουν σκληρά!

Τώρα το θυμήθηκαν …