Προς οριστικό τέλος βαίνει για την ΕΥΔΑΠ η εποχή της «ανεξαρτησίας» όπου απελευθερωμένη από τον έλεγχο του δημοσίου τομέα και υπαγόμενη στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο η εκάστοτε διοίκηση της παρίστανε την αυτόνομη και λειτουργούσε ανεξέλεγκτα κατά το δοκούν σε όλα τα επίπεδα.

Και η εποχή της επίπλαστης ανεξαρτησίας δημιούργησε φαινόμενα τύπου Μπενίση ή Σαχίνη , που έγραφαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις κυβερνήσεις που τους τοποθέτησαν και διοικούσαν την επιχείρηση με προσωπικές λογικές!

Την ώρα τούτη έχει συντελεστεί μια μεγάλη ανατροπή! Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται προς το συμφέρον της κοινωνίας!

Υπό αυτή την έννοια η ΕΥΔΑΠ ως επιχείρηση που διαχειρίζεται δημόσιο αγαθό δεν δύναται να υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ όπου λειτουργεί ανεξέλεγκτα μη υπολογίζοντας τους Έλληνες πολίτες αλλά μόνο το κέρδος ως αυτοσκοπό.

Και με την απόφαση του η οποία καθαρογράφεται το ΣτΕ επικυρώνει την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ υπό κρατικό έλεγχο.

Σε απλά λόγια φεύγει από το ΤΑΙΠΕΔ και τίθεται υπό την εποπτεία του Υπ. Δημοσίων έργων, όπου παραδοσιακά ανήκει και θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υπάγεται!

Επομένως, οι εποχές της ανεξαρτησίας του Σαχίνη και του κάθε Σαχίνη περάσανε ανεπιστρεπτί, όπως και οι γνωμοδοτήσεις του ΤΕΕ και η παρά φύση ανάδειξη ιδιωτών ως θεσμικών οργάνων!!!

Αλλά και οι σκανδαλώδεις διπλασιασμοί αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου μόλις η διοίκηση Σαχίνη ανέλαβε τον έλεγχο της ΕΥΔΑΠ! Καθώς επίσης και οι διαχρονικές επιστροφές κεφαλαίου μιας δημόσιας επιχείρησης στους μετόχους, όπου παρά τις ζημίες που καταγράφονταν, ο Πόλσον και οι κάθε λογής κερδοσκόποι μέτοχοι έκαναν απόσβεση της αρχικής επένδυσης τους!

Και δεν πρέπει να λησμονούνται πολύ πρόσφατα τα bonus που δόθηκαν στους ημέτερους της διοίκησης Σαχίνη ως πριμ για τη συμφωνία με το Κράτος για το νερό! Μια συμφωνία που η ΕΥΔΑΠ και η συγκεκριμένη διοίκηση της πολέμησε με πάθος και ένταση για να μην εφαρμοστεί θεωρώντας ότι βλάπτει τα συμφέροντα της επιχείρησης!!!

Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ ο Σαχίνης θα δίνει λόγο στον Κ. Καραμανλή και την ηγετική πυραμίδα του υποδομών!

Οπότε αυτά που ήξερε, με τους νταραβεριτζήδες δημοσίων σχέσεων και τα καλοταϊσμένα  εξαπτέρυγα των ΜΜΕ, τελείωσαν και εφεξής θα δίνει λόγο εκεί που θα έπρεπε να δίνει!

Και οι διαγωνισμοί θα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται και να μην εξελίσσονται σε παρωδία όπως η Ψυττάλεια!

ΥΓ. Και δεν τον σώζουν τον Σαχίνη τα ντηλαρίσματα με τους Κελεμπίες των εκδόσεων και των κατ‘ επάγγελμα δημοσίων σχέσεων! Τα γιουσουφάκια του Τσίπρα δηλαδή, που πληρώνει αδρά και τους διαθέτει τεράστια κονδύλια τα οποία μοιράζουν κατά το δοκούν!

Ξεπερασμένοι νταραβεριτζήδες όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων που τα δύο τελευταία χρόνια γλύφουν μέρα νύχτα το περιβάλλον του πρωθυπουργού από την… Τήνο μέχρι το Μαξίμου!

Ο φαύλος κύκλος της Ψυττάλειας των 340 εκατ.!