Η CIA αποκάλυψε πώς απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη, στις αρχές του μήνα.

Η CIA προειδοποίησε τις αυστριακές αρχές για μια σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις αρχές του μήνα, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν.

«Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων, είμαι σίγουρος, πολλών Αμερικανών», δήλωσε ο Κοέν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και την Εθνική Ασφάλεια.

H CIA πρόλαβε να προειδοποιήσει τις αυστριακές αρχές

«Οι Αυστριακοί μπόρεσαν να κάνουν αυτές τις συλλήψεις επειδή η υπηρεσία και οι εταίροι μας στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών τους παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το τι σχεδίαζε να κάνει αυτή η ομάδα που συνδέεται με το ISIS», πρόσθεσε.

Οι συναυλίες της σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις 8, 9 και 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές μετά την προειδοποίηση που έλαβε η αυστριακή αστυνομία για τρομοκρατικό σχέδιο που σχεδίαζαν άνδρες εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου δύο άνδρες – έναν 19χρονο στην πόλη Τέρνιτς, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στην ίδια τη Βιέννη – οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός πολίτης, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η δήλωση της Τέιλορ Σουίφτ όταν ακυρώθηκαν οι συναυλίες

H δημοφιλής τραγουδίστρια είχε δηλώσει τότε ότι η ακύρωση των συναυλιών ήταν καταστροφική για την ίδια.

«Η ακύρωση των συναυλιών μας στη Βιέννη ήταν καταστροφική. Ο λόγος των ακυρώσεων με γέμισε με μια νέα αίσθηση φόβου και μια τεράστια δόση ενοχής επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε αυτές τις συναυλίες».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Διαβάστε ακόμη: