Ένας φοιτητής που παρακολουθεί τα ιδιωτικά τζετ των διασημοτήτων λέει ότι οι δικηγόροι της Τέιλορ Σουίφτ απείλησαν να τον μηνύσουν επειδή μοιράστηκε τις πληροφορίες των πτήσεών της στο διαδίκτυο.

Ο Τζακ Σουίνι χρησιμοποιεί δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για να παρακολουθεί τις απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών που ανήκουν σε πλούσιους και τις δημοσιεύει μία ημέρα αργότερα.

Η παρακολούθηση ισοδυναμεί με «παρακολούθηση», υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Σουίφτ.

Το 2022, το Twitter απαγόρευσε τον κ. Σουίνι αφού ο Έλον Μασκ τον κατηγόρησε ότι μοιράζεται τις «συντεταγμένες δολοφονίας» του.

Οι δικηγόροι της Σουίφτ εξέδωσαν επιστολή παύσης και παραίτησης στον κ. Σουίνι, έναν 21χρονο φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, απαιτώντας να σταματήσει να μοιράζεται την τοποθεσία του ιδιωτικού της τζετ

Η επιστολή, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο, αναφέρει ότι οι πληροφορίες αποτελούν «άμεση απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία» της Σουίφτ, κάνοντας λόγο για «ζήτημα ζωής ή θανάτου» για την ίδια.

Αναφέρεται σε πολυάριθμους διώκτες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της και λέει ότι τα δεδομένα δίνουν στους εγκληματίες «έναν οδικό χάρτη για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Σε δήλωσή του στο BBC, ο κ. Σουίνι δήλωσε ότι «δεν έχω πουθενά την πρόθεση να κάνω κακό» και πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα πιστεύω ότι η Σουίφτ έχει μερικά καλά τραγούδια. Πιστεύω στη διαφάνεια και τη δημόσια ενημέρωση».

Πρόσθεσε ότι έλαβε την απειλητική επιστολή αφού τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να εξετάζουν το αποτύπωμα άνθρακα της Σουίφτ.

Το 2022, η Σουίφτ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων με τις υψηλότερες εκπομπές CO2 από ιδιωτικά τζετ, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Yard. Ο οργανισμός διαπίστωσε ότι οι εκπομπές του τζετ της ήταν περίπου 1.185 φορές περισσότερες από τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του μέσου ανθρώπου.

Τον περασμένο μήνα, ένας 33χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της παρενόχλησης έξω από το σπίτι της Σουίφτ. Εκπρόσωπος της Σουίφτ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αναρτήσεις για το τζετ της ευθύνονται εν μέρει.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οποιαδήποτε εν εξελίξει αστυνομική έρευνα, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο χρόνος της παρακολούθησης υποδηλώνει μια σύνδεση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τρι Πέιν και πρόσθεσε: «Οι αναρτήσεις του λένε ακριβώς πότε και πού θα βρισκόταν».

Διαβάστε ακόμη: