Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ακολούθησαν την αδυναμία των ομολόγων τους στις ΗΠΑ, μετά το απογοητευτικό guidance της Micron.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν σημαντικές απώλειες, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη θόλωσαν περαιτέρω το κλίμα απέναντι στη χώρα, ενώ οι traders ανέμεναν περισσότερες εξελίξεις για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τη Δύση.

Η Wall Street, η οποία έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα. Ωστόσο, τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν την Πέμπτη, λόγω των μέτριων προβλέψεων για τα έσοδα της Micron Technology.

Η αναμονή των βασικών αμερικανικών ενδείξεων- από τα στοιχεία του δείκτη τιμών PCE μέχρι το προεδρικό ντιμπέιτ- προκάλεσε επίσης επιφυλακτικότητα.

Πτώση σε Τόκιο, Χονγκ Κονγκ

Τα ασιατικά χρηματιστήρια με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις την Πέμπτη. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έχασε 1,2%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας έχασε 0,5%. Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν 38 ετών την Τετάρτη, φθάνοντας στα 160,82 έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ένα μείγμα τεχνολογικής αδυναμίας και κινεζικής ανησυχίας οδήγησε τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε απώλειες 1,7%.

Ενώ τα τριμηνιαία κέρδη της Micron ξεπέρασαν τις προσδοκίες, οι προβλέψεις για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές που ήλπιζαν σε περισσότερα. Η Micron βυθίστηκε σχεδόν 8% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

Το απογοητευτικό gguidance προκάλεσε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την έκρηξη της ζήτησης που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη και οδήγησε επίσης τους επενδυτές σε κατοχύρωση κερδών.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,7% και 0,9% αντίστοιχα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των βιομηχανικών κερδών της χώρας περιορίστηκε τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμη