Mια ισραηλινή εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη μοντέλων ασθενειών, η CytoReason, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Η Nvidia, η Pfizer, η Thermo Fisher και ο επενδυτής venture capital OurCrowd συμμετείχαν στον γύρο χρημαδοτότησή της, όπως ανακοίνωσε η CytoReason.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή των μοντέλων της σε πρόσθετες ενδείξεις και να αναπτύξει τα ιδιόκτητα μοριακά και κλινικά δεδομένα της.

Σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει ένα γραφείο στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης αργότερα φέτος.

Φιλόδοξο project στηριγμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Το 2022, η Pfizer επέκτεινε τη συνεργασία της με τη CytoReason με επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να φτάσει τα 110 εκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

«Η ταχεία επέκταση των νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει στη μεταμόρφωση του τι είναι εφικτό με την ανθρώπινη υγεία», δήλωσε ο Mikael Dolsten, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer.

«Η συνεργασία μας με τη CytoReason αξιοποιεί την πρωτοποριακή πολυομική ανοσολογική πλατφόρμα της για να αυξήσει τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer και να δημιουργήσει ανεκτίμητες γνώσεις σχετικά με νέες οδούς ανάπτυξης φαρμάκων για τους ασθενείς».

Η CytoReason ενημέρωσε δε ότι έξι από τις δέκα κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν την τεχνολογία της για να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων στην ανοσολογία, τη φλεγμονή, την ανοσο-ογκολογία, τον μεταβολισμό και άλλους θεραπευτικούς τομείς χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για υπολογιστικά μοντέλα ασθενειών.

Διαβάστε ακόμη