Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η Φοιτητική Παράταξη Μέτωπο Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή την παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Πανεπιστήμιο King’s College, στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, τον υποδέχτηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μόρφου, Βαρώσι, Κερύνεια, Καραβά, αυτά είναι δικά μας και όχι του Τατάρ» και «οut of Cyprus turkish troops».

Όπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα, η βρετανική αστυνομία «περιόρισε» τους φοιτητές, ενώ Τούρκοι που μετέβησαν στο σημείο για να υποστηρίξουν τον Τατάρ αντέδρασαν στις αποδοκιμασίες, χαρακτηρίζοντας τη διαμαρτυρία ως «επίθεση».

Επίσης, σε λογαριασμούς Τούρκων και Τουρκοκύπριων φοιτητών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται εικόνες από την διαμαρτυρία, επιχειρώντας να την παρουσιάσουν ως επίθεση στα αυτοκίνητα που μετέφεραν τον Τατάρ και τη συνοδεία του.

Η γνωστοποίηση της παρουσίας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου με τίτλο «Το μέλλον στο Κυπριακό», προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των φοιτητών της Φοιτητικής Παράταξης Μέτωπο ΗΒ, που τελικώς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το πανεπιστήμιο ουδέποτε συναίνεσε στη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης και πως αυτό που συμφωνήθηκε ήταν μια κλειστή, ιδιωτική συνάντηση την οποία ζήτησε η τουρκική πρεσβεία, όπου ο Τατάρ θα παρευρισκόταν για να μιλήσει σε Τούρκους φοιτητές τους.

«Κινητοποιήσαμε όλο τον φοιτητικό κόσμο»

«Πολύ απλά η Τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου μεταμόρφωσε έναν κλειστό, ιδιωτικό διάλογο με Τούρκους φοιτητές σε ανοιχτό κάλεσμα υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου, προωθώντας εκδήλωση με επίσημο καλεσμένο τον Ερσίν Τατάρ για προώθηση των θέσεων του στο Κυπριακό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η φοιτητική παράταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Aφού κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον φοιτητικό κόσμον ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωσην που διοργάνωνε το εν λόγω πανεπιστήμιον μέσω αποστολής επιστολών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως λίγες ώρες μετά η προσπάθεια μας απέφερε καρπούς.

Συγκεκριμένα με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ πετύχαμε:

Η εν λόγω εκδήλωση να σταματήσει να διαφημίζεται από τις επίσημες ιστοσελίδες του πανεπιστημίου και ως εκ τούτου να μην βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του.

Με επικοινωνία που είχαμε με το πανεπιστήμιο και αφού το ενημερώσαμε πως με τις δράσεις του νομιμοποιεί την Τουρκική εισβολή και κατοχή στο κατεχόμενο νησί μας, παραδέχθηκε το λάθος του και απολογήθηκε για αυτό.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι εντός του πανεπιστημίου, τότε θα είναι υπό τη μορφή κλειστής συνάντησης, χωρίς να πάρει την έκταση που θα είχε πάρει προηγουμένως.

Αναγνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η προσπάθεια για προάσπιση των συμφερόντων της πολύπαθης πατρίδας μας δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο με απώτερο σκοπό την αποφυγή τέτοιων δράσεων που υποσκάπτουν τη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμη: