Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με βασική προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Ταραντίλης εξέφρασε την αγωνία των Αρχών για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, με την κυβέρνηση να αναμένει και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

Άλλωστε αυτή την θέση είχε εκφράσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα για την άρση του lockdown θα αφορά τα σχολεία.

«Είναι προφανές πως διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνεχίζεται η άμυνα όσο και η επιχείρηση “Ελευθερία”», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στη Βουλή ο πρωθυπουργός – είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων».

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φυσικό χώρο διδασκαλίας, όσο πετυχημένη κι αν είναι. Γι’ αυτό κιόλας εκφράζουμε την αγωνία μας και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής αύριο», σημείωσε.