Ποντένσε: Με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό έγινε αυτομάτως ο κορυφαίος παίκτης της Superleague, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας. Ο διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ συνεχίζει να είναι πελάτης της Gestifute, έχοντας τον χρυσοδάχτυλο μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες, στο Γραφείο του οποίου είναι ο 22ος σε αξία ποδοσφαιριστής, με μετοχή αξίας 20.000.000 ευρώ. Στην 23η θέση του πελατολογίου Μέντες, με 18.000.000 βρίσκουμε τον Σα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει υποχωρήσει στην 26η θέση με… μόλις 15.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία ( βέβαια στα 38 του χρόνια). Δηλαδή ο Ποντένσε είναι πλέον κατά 5.000.000 ευρώ… ακριβότερος του Ρονάλντο!!! Στην Superleague το top 6 διαμορφώνεται ως εξής : 1ος) Ποντένσε 20.000.000, 2οι) Σκάρπα & Μαντί Καμαρά 10.000.000, 4οι) Χέσε & Μάρκος Αντόνιο 8.000.000, 6ος) Λιβάι Γκαρσία 7.000.000 ευρώ! Σημειωλογική λεπτομέρεια, που προφανώς έχει την δική της αξία: οι 4 στους 6 είναι παίκτες του Ολυμπιακού!!

Ολυμπιακός: Η ελληνική πιάτσα agents αν μη τι άλλο έμεινε εντυπωσιασμένη από τις μεταγραφικές κινήσεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Για τις αγορές των δυο Αργεντινών Έσε και Ορτέγκα έσκασε σε transfer fees και προμήθειες συνολικά 10.000.000 ευρώ. Πολλά λεφτά ομολογουμένως αλλά απαραίτητα αφού και τους δυο ήθελαν μεταξύ άλλων τα κορυφαία κλαμπ της Αργεντινής . Για να κάνει φινάλε με δυο δανεισμούς, των Σολμπάκεν και Ποντένσε για τους οποίους πληρώθηκαν σε Ρόμα & Γουλβς αντίστοιχα 1.500.000 και 1.800.000 ευρώ σε loan fee. Τουλάχιστον μπήκαν και οψιόν αγοράς τους…

Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς είναι φευγάτος, για την ακρίβεια το κλαμπ ενημέρωσε τον ατζέντη του, να βρει ομάδα για να τους αδειάσει θέση στο ρόστερ. Προκειμένου μάλιστα να πιέσουν τον Σλοβένο επιθετικό τον πέταξαν και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Βέβαια ο Βέρμπιτς έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα, κοντά στις 900.000 ευρώ ετησίως και η αποχώρησή του δεν φαντάζει και τόσο.., απλή υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός πάντως δείχνει αποφασισμένος αφού έχει βγεί ήδη στην αγορά και ψάχνει για τον “αντι-Βέρμπιτς” , ενημερώνοντας σχετικά και τα μανατζερικά Γραφεία . Για χαρακτηριστικά και ποσά…

 

ΠΑΟΚ: Είναι αλήθεια πως πήγε να κλείσει αρχικά για εξτρέμ των Χακσαμπάνοβιτς από την Σέλτικ. Έναν παίκτη που πέρσι τους είχε προταθεί από άλλον ατζέντη με κόστος 1.500.000 ευρώ αλλά δεν τον ήθελαν στην Τούμπα, αυτός τελικά πήγε με πώληση 2,5 εκατ. από την Ρούμπιν Καζάν στην Σκωτία και βρέθηκαν τέλη Αυγούστου να τον διαπραγματεύονται στον δικέφαλο για 3.000.000!!! Τελικά κάτι η Στόουκ (στην οποία 1η Σεπτέμβρη πήγε δανεικός) και κάτι οι σοβαρές ενστάσεις του Λουτσέσκου για τον Χακσαμπάνοβιτς τους… έστειλαν στον Ντεσπόντοφ . Παρεμπιπτόντως οι επιφυλάξεις τους Ρουμάνου κόουτς για τον Σουηδοαναθρεμένο διεθνή Μαυροβούνιο εξτρέμ, είχαν να κάνουν με το ότι τα τελευταία… καλοκαίρια και άνοιξη άλλαξε 5 ομάδες (Γουέστ Χαμ, Νόρκεπινγκ, Ρούμπιν Καζάν, Τζουγκάρντεν, Σέλτικ) και πάνω του διακινήθηκαν συνολικά σε fees 11.900.000 ευρώ!!! Έμοιαζε δηλαδή πολύ με… μανατζεροκατάσταση!!!

Ντεσπόντοφ: Στο παρελθόν για Ελλάδα είχε ακουστεί βασικά για Ολυμπιακό αλλά και σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Τελικά ήρθε …Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, με τον Σαββίδη τελικά να σκάει 3.200.000 στην Λουντογκόρετς για να κάνει δικό του τον διεθνή Βούλγαρο επιθετικό. Μια υπόθεση που χρειάστηκε μόλις 33 ώρες ώστε να κλείσει, με την Γκοντσάρεβα να εκμεταλλεύεται και να χρησιμοποιεί την πολύ καλή σχέση που έχει ο ατζέντης Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (μαζί με τους Βρύζα, Ντι Μπαρτόλο είναι στο Γραφείο DRAGOLD) με τον Ζόραν Λέμιτς, τον Μαυροβούνιο μεγαλοτζέντη. Θυμίζω πως οι Λέμιτς πέρσι είχαν πάει τον Βρσάλικο στον Ολυμπιακό και μεσολάβησαν για να πάνε οι Σαβίσεβιτς ( ως αθλητικός διευθυντής), Μπίλιτς ( ως κόουτς) στους ερυθρόλευκους αλλά με τρελά λεφτά που παρέπεμπαν σε… μάδημα!! Κάπως έτσι είχε επέλθει ψυχρασία στις σχέσεις τους ( των Λέμιτς) με τον Μαρινάκη. Όσον αφορά στον Ντεσπόντοφ, οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του στον ΠΑΟΚ θα φτάνουν το 1.250.000 ευρώ. Και κάτι τελευταίο για τον Βούλγαρο εξτρέμ, που στην χώρα του θεωρείται σταρ: τα προηγούμενα χρόνια βασικός λόγος που δεν έφευγε από την πατρίδα του παρά τις πολλές προτάσεις που είχε, ήταν η σχέση του με την κόρη κορυφαίου Βούλγαρου πολιτικού!!!

 

Τζαβέλας: Όντως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό/οικογενειακό θέμα , το οποίο τον αναγκάζει να πρέπει να ζει στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο ο 36χρονος διεθνής στόπερ – ο οποίος συνεχίζει να καλείτε από τον Πογιέτ στην Εθνική Ελλάδας – βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του με τη νεοφώτιστη στην τουρκική Supet Lig Πεντικσπόρ, αν και υπέγραψε εκεί στις αρχές Ιουλίου, με πολύ καλές αποδοχές. Τι λέει η ελληνική πιάτσα των ατζέντηδων για την επόμενη ομάδα του Γιώργου Τζαβέλλα; Πώς θα είναι η Κηφισιά του Γιάννη Αναστασίου!!

Διαβάστε ακόμη: