«Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στις αιτιάσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι το βράδυ του α’ γύρου των τουρκικών εκλογών, είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» να υπάρξουν «ταραχές» στη γείτονα χώρα. Άλλωστε, ο κ. Υπουργός υπενθύμισε ότι πριν από μερικούς μήνες, «οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Αθήνα δύο παράνομους μετανάστες, που ετοίμαζαν διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα».

«Σήμερα, η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα. Ως πυλώνας σταθερότητας, παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Σε καμία περίπτωση, δεν αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις, αλλά και κάθε απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Ιδίως, όταν αυτές εκφράζονται σε προεκλογική περίοδο και για τις δύο χώρες», κατέληξε.

Η δημοσίευση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Επαναλαμβάνουμε και πάλι. Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό απεδείχθη για ακόμη μια φορά μόλις…

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Η τοποθέτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού

Νωρίτερα, υποστήριξε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν πληροφορίες ότι Κούρδοι από το Λαύριο θα εισέρχονταν παράνομα στην Τουρκία, ώστε να προκαλέσουν «αναταραχές» στις εκλογές σε περίπτωση νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ήττας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο στηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

«Οι δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκαν οδηγίες από το Λαύριο να παρέμβουν με σκοπό να μεταβάλουν την κατάσταση, ώστε οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μπερδέψουν τα πράγματα και να δραστηριοποιηθούν στην Τουρκία», είχε αναφέρει, προσθέτοντας ότι «μας λένε από την Ελλάδα και τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: