«Σαρωτικοί» πρόκειται να είναι οι έλεγχοι ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η «αποστολή» της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διπλή. Από τη μια, «η τάξη και η ασφάλεια» και από την άλλη, «η εφαρμογή των μέτρων».

Η ευθύνη όλων μας «να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο υπουργός από το Μαρκόπουλο όπου βρέθηκε για να παραλάβει 113 επιπλέον περιπολικά για την ενίσχυση της Άμεσου Δράσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν.

Αύξηση των τεστ εξετάζει η κυβέρνηση

«Μάχη» με τον χρόνο προκειμένου να είμαστε όσο πιο προετοιμασμένοι για την κυριαρχία της μετάλλαξης «Όμικρον» δίνει η κυβέρνηση, καθώς οι επιστήμονες προεξοφλούν ότι τον Ιανουάριο θα έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας.

Στο τραπέζι μπήκε η αύξηση των τεστ για τις ημέρες των εορτών, με τις οριστικές αποφάσεις να παραπέμπονται για το επόμενο διήμερο.

«Προς το παρόν δεν θα λάβουμε νέα μέτρα», είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, με την κατάσταση πάντως να επαναξιολογείται καθημερινά.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν επίσης ότι «το lockdown δεν είναι στο τραπέζι» και η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στο «σφράγισμα» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Προς το παρόν η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των τεστ που κάνουν οι πολίτες, ανεξαρτήτως του αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Αυτό δεν αφορά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, με στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να διαβεβαιώνουν ότι «αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο τα Χριστούγεννα». Είναι πολύ πιθανό όμως να καταστεί απαραίτητο για να μπουν οι πολίτες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κλειστούς χώρους συνάθροισης να πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι rapid ή PCR.