Ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε ότι σκέφτεται την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου της 20ής Μαΐου, στο εξωτερικό. Άλλωστε, αφήνει αυτό το περιθώριο και η προκήρυξη της διοργάνωσης, ωστόσο, τόνισε πως θα πρέπει να ερωτηθούν και οι ομάδες, μιλώντας στον Metropolis.

«Αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής του τελικού, το λέει και η προκήρυξη του κυπέλλου από τον περασμένο Αύγουστο. Αν είναι μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα, ο τελικός πρέπει να γίνει στον Βόλο.

Όμως, η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να προκρίνει τον τελικό και να γίνει σε μία άλλη χώρα. Αυτό έχει προβλεφθεί. Μένει να δούμε πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός. Δεν προλαβαίνουμε να πούμε για τη Νέα Υόρκη. Το είχα πει. Η έρευνα που έλαβε χώρα, δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα. Δεν έχει αποδώσει, ώστε να πάμε εκεί.

Ξέρουμε τα γήπεδα, τις Ομοσπονδίες, η Νέα Υόρκη αποκλείεται. Φανταστείτε ότι η Ευρώπη έχει 54 Ομοσπονδίες. Πρακτικά, ο τελικός δε μπορεί να γίνει σε μία χώρα που δεν έχει Έλληνες. Στη Γερμανία έχει Έλληνες, όπως και στην Αγγλία. Δεν έχει νόημα να πάμε, για παράδειγμα, στη Σλοβακία», σημείωσε αρχικά ο Τάκης Μπαλτάκος, προσθέτοντας ότι «πάνω σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να ερωτηθούν και οι ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό».

«Δε μπορώ να πω ότι έχουμε κάποια προτίμηση. Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Νομίζω ότι το κύπελλο Γαλλίας θα γίνει στη Σαουδική Αραβία. Ανεβάζει την Ομοσπονδία και τις ομάδες που συμμετέχουν. Κάποια στιγμή, πρέπει να αφήσουμε τα λάθη που έγιναν. Γέρνω προς το εξωτερικό. Θυμάμαι και πέρυσι ότι έγιναν επεισόδια. Κάποτε, να κοπεί η αλυσίδα των επεισοδίων. Θέλει πράξεις. Στις 20 Μαΐου θα γίνει ο τελικός, έχουμε 3.5 μήνες να το οργανώσουμε και να το αποφασίσουμε. Αυτό θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Πρέπει όλες οι ομάδες να ερωτηθούν τι θέλουν, είναι αδύνατον να λάβουμε μία απόφαση για να πούμε ότι θα πάμε κάπου, για τον τελικό. Κάπου, στενεύει το περιθώριο. Όταν προηγουμένως υπογράμμισα ότι  θα γίνει σίγουρα στον Βόλο, δεν εννοούσα και δεν είπα ότι θα προκριθεί σίγουρα ο ΠΑΟΚ. Είτε ο ΠΑΟΚ είναι, είτε η Λαμία είναι, ο τελικός θα γίνει στον Βόλο, εφόσον επιλεχθεί η Ελλάδα ως χώρα διεξαγωγής», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμη: