Xιλιάδες  στον αριθμό μαϊμούδες  μακάκοι έκαναν επιδρομή σε πόλη κεντρικά της Ταϊλάνδης με πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις να υποχρεούνται να βάλουν λουκέτο ή να μετακομίζουν, με τις επενδύσεις να σταματούν και μαζί τους κάθε δραστηριότητα στην επαρχία Λόπμπουρι, αφού οι μακάκοι με τις άκρως επιθετικές αντιδράσεις τους κοντεύουν να αναλάβουν τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής. 

Πολλοί ντόπιοι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ άλλοι υποχρεώθηκαν να κλειστούν τρομαγμένοι στα σπίτια τους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προστατευτούν από τις μαϊμούδες. Η κεντρική επαρχία της χώρας  δημιούργησε αρκετές απαγορευμένες ζώνες σε ολόκληρη την περιοχή, αφού  σε κάποιες από αυτές, έχει γίνει κατάληψη  από συμμορίες μαϊμούδων που μάχονται μεταξύ τους 

Η προσπάθεια των ντόπιων να καλοπιάσουν τους μακακους με λιχουδιές απέτυχε οικτρά. Κάποιοι απ’ αυτούς  έδιναν στις μαϊμούδες γλυκά και ανθρακούχα ποτά με ζάχαρη που είχε το αντίθετο αποτέλεσμα κάνοντας τες πιο υπερκινητικές και σεξουαλικά ενεργές με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν ραγδαία.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης προγραμματίζει να αρχίσει ένα πρόγραμμα που θα στειρώσει τους μακακους, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να θέσει σε έλεγχο τον όλο και αυξανόμενο πληθυσμό μαϊμούδων της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: