Την ιδιαίτερη σημασία που θα δώσει η κυβέρνηση στις υποδομές της Θεσσαλονίκης και στις μεταφορές, επισήμαναν σε δηλώσεις τους οι νέοι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Οι δύο υφυπουργοί πραγματοποιούν επίσκεψη στην πόλη και το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ακολούθως επιθεώρησαν την εκτέλεση των εργασιών στους σταθμούς Βενιζέλου και Φλέμινγκ τού Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, προήδρευσαν σε ευρεία σύσκεψη, στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διοικήσεων της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ.

Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει ήδη στις ράγες και θα λειτουργήσει μέσα στο 2024, ενώ σε ό,τι αφορά το αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λειτουργίας του έργου, είπε ότι πάντα μπορεί να υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες. Παράλληλα, ανέφερε πως οι μεταφορές του επιβατικού κοινού σε ΟΑΣΘ και Μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνονται με ενιαίο εισιτήριο.

Από την πλευρά της η κυρία Αλεξόπουλου τόνισε: “Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που επιβάλλεται να αναβαθμιστεί η καθημερινότητά τους μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες. Ένα ολιστικό πρόγραμμα, συνεργασίας όλων των φορέων θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει κάθε μέσο συγκοινωνίας να συνεργάζεται με το άλλο”.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Υπουργείου, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαβάστε περισσότερα