Τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους μετά την κρίση που προκάλεσε στην κυβέρνηση η υπόθεση των υποκλοπών.

Οι δήθεν μεγαλόσχημοι παράγοντες που επιδιώκουν να αποκτήσουν ρόλο σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν στη χώρα τα περισπούδαστα συνταγματικά πορίσματα τα οποία μονίμως αποδεικνύονται μπαρούφες.

Ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από εχθρικές δυνάμεις.

Βέβαια γνωρίζει πολύ καλά ότι το βρόμικο σχέδιο της πολιτικής αποσταθεροποίησης κινούν μεταξύ άλλων παράγοντες της ντόπιας διαπλοκής σε αγαστή συνεργασία με κόμματα –μαριονέτες τα οποία χρησιμοποιούν για να παράγουν κρίσεις.

Η υπόθεση των υποκλοπών δεν κλείνει γιατί τα παράκεντρα εξουσίας τα οποία επιδιώκουν να στήσουν αδύναμες κυβερνήσεις συνεργασίας για να μπορούν να τις ελέγχουν θα συνεχίσουν τη σπέκουλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ουδόλως ενδιαφέρονται για θεσμικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας της ΕΥΠ.

Δεν τους απασχολεί επίσης η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται το παραλήρημα Ανδρουλάκη ο οποίος ενώ αρνείται να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στη νόμιμη επισύνδεση, μιλάει για σκοτεινές δυνάμεις που επιχείρησαν να θέσουν τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία.

Αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ και με ποιο τρόπο θα εκβίαζαν τον αρχηγό του;

Εφτασε σε σημείο να απαιτεί ακόμη και την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς δεν τον ικανοποιήσαν οι παραιτήσεις Παναγιώτη Κοντολέων και Γρηγόρη Δημητριάδη που θυσιάστηκε για να σταματήσουν οι τοξικές επιθέσεις κατά του Μαξίμου.

Εντύπωση προκαλεί και η ενότητα γραμμής που εμφανίζει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του Νίκου Ανδρουλάκη, πλειοδοτώντας σε βρόμικες υποθέσεις κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της Κουμουνδούρου που μέχρι πρόσφατα έστηνε καθημερινές προβοκάτσιες κατά του Ανδρουλάκη, τώρα τον αποθεώνει.

Προφανώς κάτι έχει αλλάξει.

Διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η μετάλλαξη.

Όλα δείχνουν ότι η μαύρη ορχήστρα της διαπλοκής έχει βάλει μπροστά το σχέδιο για την αποσταθεροποίηση τηςκυβέρνησης.

Γι’ αυτό οι επιθέσεις στρέφονται κατά του πρωθυπουργού.

Οι φήμες (ράδιο αρβύλα) κάνουν λόγο για νέα επεισόδια στο σήριαλ των δήθεν υποκλοπών τα οποία θα συνοδευτούν από αποκαλύψεις για ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μπορεί να περάσει στην κοινωνία οποιαδήποτε προπαγάνδα.

Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τη… διαφάνεια, αλλά για να πνίξουν στη μπόχα της σκανδαλολογίας τη δημόσια ζωή.

Ο πρωθυπουργός με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα επιχειρεί να διαχειριστεί μια τεχνητή κρίση την οποία δημιούργησαν ξένα και ντόπια κέντρα με αφορμή μια νόμιμη παρακολούθηση.

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει έχουν θεσμικό χαρακτήρα αλλά η αντιπολίτευση με κραυγές και μπόλικη λάσπη επιχειρεί να τις ακυρώσει.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στόχος των παράκεντρων εξουσίας είναι ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να τελειώσει το σίριαλ με τις δήθεν υποκλοπές.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός οφείλει να αλλάξει στρατηγική.

Να μιλήσει ευθέως στον λαό για τις σκοτεινές δυνάμεις που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και να προσφύγει το συντομότερο στο λαό.

Μπορεί ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης να ζητούν εκ του ασφαλούς την παραίτηση του πρωθυπουργού αλλά σε περίπτωση κατά την οποία προκηρυχθούν εκλογές γνωρίζουν ότι θα χάσουν το παιχνίδι.

Επιδίωξη των μηχανισμών που απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης είναι η φθορά της κυβέρνησης μέσα από μια παρατεταμένη σκανδαλολογία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρέος απέναντι στον λαό και τη χώρα να αποκαλύψει τους συνωμότες και να στήσει το συντομότερο κάλπες για να ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το πολιτικό σκηνικό.