Στην πολιτική πιάτσα τους αποκαλούν «Τα τρία Σομπρέρος του Μαξίμου» και τούτο διότι ο πρωθυπουργός τους έχει «φορέσει καπέλο» σε όλο το υπουργικό συμβούλιο, αναθέτοντας στους 3 Υπ. Επικρατείας ρόλο εποπτικό και συντονιστικό, κάτι προφανές και αυταπόδεικτο μέσα από την εξέλιξη των κρίσιμων ζητημάτων της επικαιρότητας!

Οι κύριοι Παπασταύρου, Σκέρτσος και Βορίδης έχουν μεταβληθεί κάτι σαν… σωματοφύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι σε πλείστες όσες περιπτώσεις συντονισμού κρίσιμων θεμάτων του κυβερνητικού έργου λειτουργούν ως «Αντ’ αυτού»!

Και επί της ουσίας οι υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρονται σε έναν εκ των Υπ. Επικρατείας προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη της κεντρικής εξουσίας για τις ενέργειες τους!

Ο μόνος – στην κυριολεξία- υπουργός της κυβέρνησης που θεωρείται – και είναι – πανίσχυρος είναι ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συντονιστικό και εποπτικό σε όλο το εύρος της οικονομίας και των παραγωγικών υπουργείων!

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι την ώρα τούτη ο πιο κοντά στον πρωθυπουργό υπουργός της κυβέρνησης, σε μόνιμη ανοιχτή γραμμή και με απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κάτι σαν Τσάρος της Οικονομίας, χωρίς φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος…

Διαβάστε ακόμη: