«Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια θα το καταλάβει στην συζήτηση στην βουλή ο Τσίπρας»τόνισε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο radar.

Σφοδρή αναμένεται να είναι είναι η σύγκρουση στην συζήτηση για την αστυνομική βία που ζήτησε ο αρχηγός του Σύριζα. Μέσα σε ένα κλίμα έντασης και πόλωσης που  κάνει τα πάντα για να το συντηρήσει, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προσέλθει στη συζήτηση με συγκεκριμένα γεγονότα πυροδότησης της έντασης με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας από την Κυβέρνηση ανεξάρτητα από πού προέρχονται.

Τα συνεχή στρατηγικά λάθη του Αλέξη Τσίπρα να κινείται πολιτικά προς τον αριστερό και ακροαριστερό χώρο και η αδυναμία του να μιλήσει με καθαρές κουβέντες απέναντι σε κρούσματα βίας, δημιουργούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον πρωθυπουργό που συνεχίζει με στοχευμένο τρόπο να περνά μηνύματα σε ευρεία κοινωνικά στρώματα με ήπιο πολιτικό λόγο, διάθεση συνεννόησης και συνέπεια λόγων και πράξεων.

Ακολουθώντας κατά την πάγια τακτική του το δρόμο της μετριοπάθειας και της υπευθυνότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει εκ νέου σήματα μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα βίας, και εκείνης που προέρχεται από τα Σώματα Ασφαλείας και αυτής που σχετίζεται με ακραίους κύκλους που συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια στις γειτονιές της Αθήνας όπως στη Ν Σμύρνη όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός .

Στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενσωματωθούν και ορισμένες από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει ο καθηγητής νομικής Νίκος Αλιβιζάτος, για τις οποίες συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν τους συνάντηση χθες το απόγευμα στο Μαξίμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.