Πρόκειται για μια συνολική εμπειρία η οποία «μιλά» για το ψηφιακό, μέσα από εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις και οργανικές τοποθετήσεις εικαστικών έργων που δίνουν έμφαση στο σώμα, τη διάδραση και την εμβύθιση. Στα Γιάννενα, χιλιάδες επισκέπτες ήδη συνάντησαν τα «Plásmata II: Ioannina», γύρω από τη λίμνη, μέσα στο κάστρο, σε σπηλιές και καταφύγια, σε μια συναρπαστική διαδρομή με 19 έργα και 10 σημεία τοπόσημα, στα όρια φύσης, πολιτισμού και τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Movement Radio, ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης, υποδέχεται την Κατερίνα Μπαρμπιέρι στο επιβλητικό κάστρο του Ιτς Καλέ στα Γιάννενα, στις 29 Ιουνίου.

«Ένα ταξίδι που σου αλλάζει το μυαλό» και «μια ονειρομηχανή για τα αυτιά». Έτσι έχει περιγράψει το Pitchfork τη μουσική της Κατερίνα Μπαρμπιέρι. Οι μουσικές περιδινήσεις της Μπαρμπιέρι επαναπροσδιορίζουν τον χρόνο και τον χώρο, με την ίδια να θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ηλεκτρονικής μουσικής σύμφωνα με τον διεθνή μουσικό Τύπο: η Μπαμπιέρι παντρεύει το αιθέριο με το μοντέρνο, αντλώντας έμπνευση από την κλασική και την μπαρόκ μουσική παράδοση, τον μινιμαλισμό αλλά και τις σύγχρονες πειραματικές σκηνές.

Έχει παίξει ζωντανά στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, από το Unsound και το Atonal έως το Primavera Sound και το Sonar, ενώ παράλληλα έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στο Barbican του Λονδίνου, στη Volksbühne του Βερολίνου και στη Φιλαρμονική του Παρισιού, μεταξύ πολλών άλλων χώρων.

Από την εποχή των πρώιμων κυκλοφοριών της στην Important Records, η Κατερίνα Μπαρμπιέρι έχει αποκτήσει αφοσιωμένους θαυμαστές, μεταξύ τόσο του κοινού όσο και των κριτικών, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία της στην Editions Mego, «Ecstatic Computation», που ανακηρύχθηκε ‘Αλμπουμ της Χρονιάς από το Bleep και φιγουράριζε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2019. Ακολούθησε η κυκλοφορία του άλμπουμ της, «Spirit Exit», στη νέα εταιρεία της, light-years.

Φέτος η Μπαρμπιέρι θα στραφεί προς το παρελθόν με το «Myuthafoo», ένα άλμπουμ που γράφτηκε την ίδια εποχή με το «Ecstatic Computation» και το οποίο χρησιμοποιεί μια παρόμοια δημιουργική γλώσσα για να παίξει με τις αντιλήψεις μας περί χρόνου, χώρου, μνήμης και συναισθήματος. Πάντα αεικίνητη, παίρνει σύμβολα υψηλής και χαμηλής κουλτούρας και τα μεταστρέφει σε εκλεπτυσμένα, ιλιγγιώδη μοτίβα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον μεταλλάξιμο δεσμό ανάμεσα στον κυβερνοκόσμο και στον ένσαρκο, ανθρώπινο κόσμο μας.

Εκτός από το live της Ιταλίδας συνθέτριας, η έκθεση συνεχίζεται τη δεύτερη εβδομάδα με αναπάντεχα DJ-sets και συναντήσεις με Γιαννιώτες μουσικούς που θα εξερευνήσουν τη ρευστότητα των εδαφικών και μουσικών συνόρων, περιηγήσεις για ενήλικες και παιδιά από 9+ ετών, καθώς και συζητήσεις για την τέχνη, την καινοτομία και την κοινωνία της γνώσης.